erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10.24.

 Határok nélkül

2017. október 24. – Kossuth Rádió

 Az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa a napokban tartotta őszi ülésszakát Strasbourgban

Az Európa Tanács Helyi és Regionális Önkormányzatok Kongresszusa a napokban tartotta őszi ülésszakát Strasbourgban. Napirendjén szerepelt a Kisebbségi és Regionális Nyelvek Európai Chartajának alkalmazása. A Határok nélkül riportere az ülés székelyföldi vonatkozásairól kérdezte Grümann Róbert Kovászna megyei alelnököt.

 

 

Újraválasztották Izsák Balázst a Székely Nemzeti Tanács élére

Újraválasztották Izsák Balázst a Székely Nemzeti Tanács élére. A szombaton megtartott marosvásárhelyi tisztújító küldöttgyűlésen az elnök szoros szavazati aránnyal nyert újabb 4 évre mandátumot. Izsák Balázs109 szavazatot kapott, míg kihívójára, az udvarhelyszéki Farkas Csaba SZNT alelnökre 93-an voksoltak. A küldöttgyűlésen az ellenjelölt, valamint több küldött is bírálta az SZNT-n belüli kommunikáció, a tagsággal való kapcsolattartás, valamint a döntések előkészítésének hiányosságait.

 

Ungvári látogatása során Trócsányi László igazságügy miniszter több mint egy órás megbeszélést folytatott Hennagyij Moszkallal

Ungvári látogatása során Trócsányi László igazságügy miniszter több mint egy órás megbeszélést folytatott Hennagyij Moszkallal, Kárpátalja kormányzójával. Trócsányi László elmondta: mindenekelőtt a kisebbségellenes ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos kérdéseket vitatta meg a kormányzóval, és megköszönte neki a kárpátaljai magyarok melletti kiállást.

 

A Vajdasági Magyar Diákszövetség közel két éve küzd eredménytelenül az újvidéki egyetem jogi kara ellen

A Vajdasági Magyar Diákszövetség közel két éve küzd eredménytelenül az újvidéki egyetem jogi kara ellen, mivel az, az újvidéki egyetem többi karától eltérően nem hajlandó megszervezni a felvételi vizsgát a kisebbségek nyelvén. Az újvidéki felsőbíróság a múlt pénteken másodszorra is elutasította a VaMaDiSz keresetét.

 

Esterházy János emléktáblát avattak a hétvégén Nagymegyeren

Esterházy János emléktáblát avattak a hétvégén Nagymegyeren. A Csemadok és a katolikus közösség által szervezett ünnepség arra emlékeztette a nagymegyerieket, hogy a két háború közötti időszak meghatározó jelentőségű felvidéki magyar politikusa a harmincas években fontos beszédet mondott egy nagymegyeri népgyűlésen.

 

Kerékpáros tüntetést szervez az észak-erdélyi autópálya megépítésének sürgetéséért az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete

Kerékpáros tüntetést szervez október 28-ára az észak erdélyi autópálya megépítésének sürgetéséért az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete.  A megmozduláshoz csatlakozik a Vállalkozók Szövetségének Országos Szervezete, akik már többször sürgették különböző módon az észak erdélyi autópálya megépítését.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog