erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10.23.

 Határok nélkül

2017. október 23. – Kossuth Rádió

 Kárpát-medence szerte megemlékeznek a magyar 56-ról

Kárpát-medence szerte megemlékeznek a magyar 56-ról, a fegyveres felkelés során elesett több mint 2600 magyarra, a megtorlási hullámban kivégzett több száz honfitársunkra, és a több tízezer bebörtönzöttre, internáltra. Ahogy emlékeznünk kell az erdélyi, 6 évig tartó megtorlás több tízezer letartóztatottját, börtönre, kényszermunkára ítéltekre, vagy a kínzásokban életüket vesztő nemzettársainkra.

 

 

A Csemadok szervezésében több helyen is megemlékezéseket tartottak a Felvidéken

A Csemadok szervezésében több helyen is megemlékezéseket tartottak a Felvidéken az 1956-os forradalom hősei tiszteletére. Nyugat-Szlovákiában Kismácsédon, Galántán és Zsigárdon koszorúztak vasárnap.

 

A felvidéki központi megemlékezés ezekben a percekben kezdődött Dunaszerdahelyen

A felvidéki központi megemlékezés ezekben a percekben kezdődött Dunaszerdahelyen, ahogy Kelet-Szlovákiában, Kassán is.Mács Ildikó a napokban járt Kassán, ahol Balassa Zoltán helytörténésszel egy kis városi sétát tett, aki közben a kassai 56-os eseményekről, illetve a forradalom bukása utáni zaklatásokról, megtorlásokról beszélt.

 

Kárpátalján, Ungváron tartották ma a központi megemlékezéseket

Kárpátalján, Ungváron tartották ma a központi megemlékezéseket. Megkoszorúzták az ungvári 56-os emlékművet, és a városi börtön falán az emléktáblát is. Ebbe a fogházba zárták azoknak a fiataloknak egy részét, akik a pesti forradalmat támogató röpiratokat terjesztettek Kárpátalján.

 

Gloria Victis, dicsőség a legyőzőttnek! Kárpát-medence szerte jól ismerik a fiatalok a Rákóczi Szövetség minden évben megrendezett október 23-i emlékünnepségét

Gloria Victis, dicsőség a legyőzőttnek! Kárpát-medence szerte jól ismerik a fiatalok a Rákóczi Szövetség minden évben megrendezett október 23-i emlékünnepségét. A középiskolai történelmi vetélkedőt 22. alkalommal hirdették meg, amelyen idén 60 három fős csapat adott számot történelmi ismereteiről. A 3 napos találkozó kiemelkedő eseménye hagyományosan az október 22.-i fáklyás felvonulás. 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog