erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10. 18

Határok nélkül

2017. október 18. – Kossuth Rádió

 Hivatalosan is elkezdődött az Észak- és Dél-Komáromot összekötő új Duna-híd építése

Hivatalosan is elkezdődött az Észak- és Dél-Komáromot összekötő új Duna-híd építése. Az Erzsébet királynéről elnevezett hidat 1892-ben adták át a forgalomnak. Az alapkő ünnepélyes letételén részt vett Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnök is.

 

 

Károsított/károsult feleknek minősítette a marosvásárhelyi katolikus líceum 445 diákját és azok szüleit a romániai Korrupcióellenes Ügyészség

Károsított/károsult feleknek minősítette a marosvásárhelyi katolikus líceum 445 diákját és azok szüleit a romániai Korrupcióellenes Ügyészség, amely szeptember végén vádat emelt az iskola volt igazgatója Tamási Zsolt és Maros megye volt főtanfelügyelője ellen, az iskolaalapítással kapcsolatos rendellenességek miatt. Csíky Csengele, szülői közösség tagja, a Civilek a katolikus iskoláért szülői csoport vezetője szerint - a szülői közösség nagy része amellett dönt majd, hogy kiszáll a perből.

 

Üzleti fórumot szervezett ma Ungváron a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara

Üzleti fórumot szervezett ma Ungváron a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. és a Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara. A szakemberek megvitatták, hogy milyen lehetőségei vannak a határon átnyúló együttműködésnek a jelenlegi feszült ukrán-magyar politikai viszonyok között. A Határok nélkül riporterének mikrofonja előtt elsőként Grezsa István Kárpátalja fejlesztéséért felelős kormánybiztost halljuk.

 

Beszélgetés Hajnal Jenő MNT-elnökkel

2013-ban Áder János magyar és Tomiszlav Nikolity szerb államfő Csúrogon fejet hajtott az 1942-es szerb és az 1944-es magyar áldozatok emlékhelye előtt. Ezzel a gesztussal kezdetét vette a két nemzet történelmi megbékélése. A folyamat azonban nem ért véget. Hajnal Jenővel, a Magyar Nemzeti Tanács elnökével Ternovácz István beszélgetett.

 

Magyar kormánytámogatásból megkezdődött Nagyvárad első magyar bölcsődéjének építése a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület székházának udvarán

Magyar kormánytámogatásból megkezdődött Nagyvárad első magyar bölcsődéjének építése a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület székházának udvarán. Az Egyházkerület 11 óvodát építtet illetve újíttat fel, összesen 1 milliárd 200 millió forint támogatásból.

 

A Királyhágó-melléki Református Egyházkerület mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy csatlakoznak a Minority Safe Pack aláírásgyűjtési akcióhoz

A Királyhágó-melléki Református Egyházkerület mai sajtótájékoztatóján bejelentették, hogy csatlakoznak a Minority Safe Pack aláírásgyűjtési akcióhoz, a jövő évi magyarországi választások közeledtével pedig az egyházkerület önkéntesei segítenek a regisztrációs ívek kitöltésében.

 

A Hargita Megyei Önkormányzat támogatásával megjelenő Székelyföld folyóirat fennállásának 20. évét ünnepelte

A Hargita Megyei Önkormányzat támogatásával megjelenő Székelyföld folyóirat fennállásának 20. évét ünnepelte és ez alkalommal adták át a Székelyföld Díjakat, a lap arra méltó munkatársainak.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog