erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10.04

Határok nélkül

2017. október 4. – Kossuth Rádió

Ismét magyargyűlölettel, az országból való kiutálással találkoztak a magyar sportolók és szurkolók Romániában

Ismét magyargyűlölettel, az országból való kiutálással találkoztak a magyar sportolók és szurkolók Romániában. A rendszeresen elkövetett cselekmények ellen nem lépnek fel a román hatóságok. Oláh-Gál Elvira a Mikó Imre Jogvédelmi szolgálatnál érdeklődött a történtekről és a lehetséges válaszlépésekről. 

 

Európai határvárosok képviselői tanácskoztak Szegeden, Szabadkán és Horgoson

Európai határvárosok képviselői tanácskoztak Szegeden, Szabadkán és Horgoson. Egy szövetség létrehozásának lehetőségét vizsgálják, amely az Európai unió előtt is képviselné érdekeiket. Az együttműködési szándéknyilatkozatot Horgoson írták alá.  A Határok nélkül riportere elsőként Sors Róbertet, Horgos faluelnökét kérdezte.

 

A magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjának részeként félszáz külhoni magyar gyermek-egészségügyi prevenciós szakember számára kezdődött ma képzés Budapesten

A magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjának részeként félszáz külhoni magyar gyermek-egészségügyi prevenciós szakember számára kezdődött ma képzés Budapesten, holnapra pedig száz óvodapedagógust vár szakmai továbbképzésre a Nemzetpolitikai államtitkárság. A nagy érdeklődés jele, hogy az október 18-ra gyermekpszichológusoknak meghirdetett összejövetel létszámát ötvenről hetven főre kellett emelni.

 

A szerbiai magyarok kisebbségi önkormányzata az új tanévben eddig közel 250 olyan délvidéki magyar egyetemista számára biztosított ösztöndíjat

A szerbiai magyarok kisebbségi önkormányzata - a magyar kormány támogatásának köszönhetően - az új tanévben eddig közel 250 olyan délvidéki magyar egyetemista számára biztosított ösztöndíjat, akik a szülőföldön folytatják tanulmányaikat,. A pályázatokról, és a pályázás feltételeiről Jerasz Anikót a Magyar Nemzeti Tanács végrehajtó bizottságának elnökét kérdezte a Határok nélkül munkatársa.

 

A krasznahorkai vár elkészült építészeti terve nem találkozott a szakma elképzeléseivel

A krasznahorkai vár elkészült építészeti terve nem találkozott a szakma elképzeléseivel, így a Szlovák Nemzeti Múzeum szerződést bontott a pozsonyi főépítésszel jelentették be a tegnapi sajtótájékoztatón, amit a vár kápolnájában tartottak. Közben folynak  a restaurálási munkálatok. A várkápolna déli falára visszakerült eredeti helyére az első műtárgy, aminek feltárása nem kis meglepetést okozott. Palcsó Zsóka összeállítása.

 

A székelyföldi Legendáriumosok ott lesznek az új rajzfilmjükkel jövő héten Londonban

A Közép-Kelet Európából egyedüli résztvevőkként, a székelyföldi Legendáriumosok ott lesznek az új rajzfilmjükkel jövő héten Londonban, a világ egyik legfontosabb rajzfilm brand és márka kiállításán. Fazakas Szabolcsot, a Legendárium alapítóját kérdezte a Határok nélkül munkatársa.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog