erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 10.03

Határok nélkül

2017. október 3. – Kossuth Rádió

 A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő bűnbandát fogtak el Kárpátalján

A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő bűnbandát fogtak el Kárpátalján. Brenzovics László a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, az ukrán parlament képviselője szerint az Emlékmű ellen tervezett merénylet egy harmadik félnek állhat érdekében, hogy tovább rontsa a magyar-ukrán kapcsolatokat, de lehet annak a magyarellenes médiakampánynak a következménye is, amely lassan egy éve tart a kárpátaljai magyarság és Magyarország ellen.

 

 

Megbeszélésre hívta Tőkés László EP képviselő Kelemen Hunort

A Partiumi Keresztény Egyetem tanévnyitóján tegnap részt vett Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke, és ez alkalomból megbeszélésre hívta Tőkés László európai parlamenti képviselő, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, az egyetem alapítója. A zártkörű megbeszélés után a Határok nélkül riportere kérdezte őket a tárgyalás eredményeiről.

 

Soltész: Magyarország elég erős ahhoz, hogy támogassa a külhoni magyar közösségeket

Magyarország elég erős ahhoz, hogy támogassa a külhoni magyar közösségeket, a keresztény egyházakat, az iskolákat és családokat - jelentette ki Soltész Miklós nemzetiségi, egyházügyi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár Székelyudvarhelyen, a Lisieux-i Kis Szent Teréz templom búcsúján. Előtte megtekintette a leégett atyhai templom újjáépítésének munkálatait.

 

Az Idősek Világnapján a Gyulafehérvári Caritas ünnepi rendezvényt szervezett Marosvásárhelyen

Az Idősek Világnapján a Gyulafehérvári Caritas ünnepi rendezvényt szervezett Marosvásárhelyen. Az idős emberek iránti megbecsülés és a róluk való gondoskodás a Gyulafehérvár Caritas számára mindennapi küldetés, Erdélyben több mint tízezer idős emberről gondoskodik a szervezet - mondta Ludescher László ágazati igazgató a Határok nélkül tudósítójának.

 

A hétvégén megkezdődött az Aradi Magyar Napok rendezvénysorozata

Rúzsa Magdi- és Deák Bill Gyula-koncerttel kezdődött meg az Aradi Magyar Napok rendezvénysorozata a hétvégén. Emellett számos más szabadidős és szórakoztató eseményre várták az érdeklődőket, de a kínálatból nem hiányoztak a közösségépítő programok sem. Néhány ilyet vesz számba a Határok nélkül riportere. Az Aradi Magyar Napok a héten folytatódnak, a fő rendezvény október 6-án lesz, amikor is a 13 vértanútábornok kivégzésének 168. évfordulójára emlékeznek Aradon.

 

A közelmúltban kapta meg a Külhoni Magyarságért Díjat Verebes Krnács Erika előadóművész

A közelmúltban kapta meg a Külhoni Magyarságért Díjat Verebes Krnács Erika előadóművész, akit a vajdasági magyarság körében végzett kulturális tevékenységéért részesítettek elismerésben. Németh Ernő kérdezte a művésznőt.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog