erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 09. 27

Határok nélkül

2017. szeptember 27. – Kossuth Rádió

 250 ezer aláírás összegyűjtését tervezi Erdélyben az RMDSZ

250 ezer aláírás összegyűjtését tervezi Erdélyben az RMDSZ. Ma tartották az őshonos kisebbségek jogainak szabályozására irányuló Minority SafePack elnevezésű polgári kezdeményezés aláírásgyűjtő kampányindítóját Székelyföldön. A sepsiszentgyörgyi eseményen készültek a Határok nélkül riporterének beszélgetései.

 

 

Petíciót indítottak a Magyar Közösség Pártja Rimaszombati járási szervezetei

Petíciót indítottak a Magyar Közösség Pártja Rimaszombati járási szervezetei az R2-es gyorsforgalmi út Zólyom-Kassa szakaszának teljes profilban, tehát kétszer két sávban történő megépítéséért. Az aláírásgyűjtés koordinátorát, Ciprusz Zoltánt a Határok nélkül riprotere hívta fel telefonon.

 

A kitelepítésekre és a csehországi deportálásokra emlékeztek a Galánta melletti Taksonyban

A kitelepítésekre és a csehországi deportálásokra emlékeztek a Galánta melletti Taksonyban. A felvidéki település a 2. világháborút követő megtorlásokban elveszítette lakosságának az egyharmadát. A magyar közösség megbocsátani szeretne, felejteni nem.

 

Tiltakozik Brenzovics László a személye ellen irányuló provokációk ellen

Nyilatkozatban tiltakozik Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője az elmúlt időszakban tapasztalható személye ellen irányuló súlyos provokációk ellen.

 

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával korszerűsítették a Beregszászi járásban található Mezővári cigány gyermekeket fejlesztő református óvodáját

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat támogatásával korszerűsítették a Beregszászi járásban található Mezővári cigány gyermekeket fejlesztő református óvodáját. A 40 növendékkel működő korszerű létesítmény kéthavi fenntartási költségeit fedezte, és konyhai berendezések beszerzését támogatta idén a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.

 

Sikeres lett a Malom Fesztivál

2014-ben néhány magyarkanizsai és környékbeli fiatal megálmodta a Malom Fesztivált, amely olyan sikeres lett, hogy az idén már negyedszer rendezték meg Oromon. Emellett munkaakciókat is szerveznek. A környéken elterülő hatalmas legelők csordakútjait mentik meg az enyészettől és alakítják át fürdővé. Tevékenységükre a határon túl is felfigyeltek, és nekik ítélték az egyik Európai Ifjúsági Kulturális Díjat, amelyet a berlini Respect Alapítvány hagyományteremtő szándékkal - idén osztott ki először.

 

Hagyományőrző és közösségerősítő programokkal emlékeznek idén Aradon a 13 vértanúra

Az 1848/49-es magyar forradalom és szabadságharc leverésének és véres megtorlásának a 13 honvédtiszt aradi kivégzésének 168. évfordulójára emlékezünk idén, október 6-án. A mártír tábornokok városában a megemlékezés előtti tíz napban különböző hagyományőrző és közösségerősítő rendezvényeket tartanak. A szeptember 28-án kezdődő és az október 6-i megemlékezésekkel véget érő Aradi Magyar Napokról a Határok nélkül munkatársa kérdezte Faragó Péter parlamenti képviselőt, az RMDSZ megyei szervezetének elnökét.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog