erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 08. 23.

Határok nélkül

2017. augusztus 23. – Határok nélkül

 Tüntetés-sorozatot szervez a Civilek a katolikus iskoláért szülői csoport Marosvárhelyen

Tüntetés-sorozatot szervez a Civilek a katolikus iskoláért szülői csoport Marosvárhelyen, hogy felhívják a közvélemény és a döntéshozók figyelmét a katolikus iskola megoldatlan helyzetére. Augusztus 25-e és 31-e között, minden nap 1 órás demonstrációt tartanak majd a megyei prefektúra épülete előtt. A szülői közösség szerint, félő, hogy a felekezeti iskola több osztályát visszacsatolhatják az Unirea főgimnáziumhoz - mondta Csíky Csengele, a csoport vezetője.

 

 

Csütörtökön kezdődik a Magyar Ifjúsági Értekezlet

Csütörtökön kezdődik a Magyar Ifjúsági Értekezlet, az RMDSZ-hez tartozó fiatalok nyári tábora új névvel és új helyszínen, az udvarhelyszéki Zeteváralján. A nyári táborokhoz képest igen komoly témájú műhelymunkáról, a gazdag programról kérdezte a szervezet elnökét a Határok nélkül riportere.

 

Augusztus 20-a alkalmából kitentétték Bárdos Lajost, Zsilka Tibor és Jarábik Gabriellát

Bárdos Lajost, a Csemadok országos elnökét, Zsilka Tibor egyetemi tanárt, Jarábik Gabriellát, a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeumának igazgatóját, és Jókai Mária nyugalmazott pedagógust tüntette ki a magyar kormány augusztus 20-a alkalmából, amit Pozsonyban vettek át tegnap a nagykövetségen.

 

Jakab Sámuelt tüntette ki Nyárádszereda városa

Jakab Sámuel egyetemi tanárt, a nyárádszeredai kertészeti főiskola nyugalmazott vezetőjét tüntette ki Nyárádszereda város.

 

Három napon keresztül ropták a táncot a közép-bánáti Erzsébetlakon

Három napon keresztül ropták a táncot a közép-bánáti Erzsébetlakon. Ebből a térségről ritkán jutnak el a fiatalok nagyobb méretű vajdasági, vagy magyarországi néptánc-táborba, így most ezt helyben pótolják, és oktatják őket. Szép számban vettek részt a munkában a fiatalok.

 

Újra járhatóvá tették a Tisza 120 éve egykori magyar tudósok által megtalált forrásait Körösmező közelében

Sok éves felkészülés eredményeként, 7 évvel ezelőtt egy nyugalmazott szegedi egyetemi oktató tanítványaival eljutott előbb a Fehér, majd a Fekete-Tisza forrásához, ahol megtisztították és megjelölték azokat. Többek között újra járhatóvá tették a Tisza 120 éve egykori magyar tudósok által megtalált forrásait, Körösmező közelében. Az általuk kihelyezett táblát azonban leszerelték a helyi hatóságok és így nem maradt ott magyar nyelvű kiírás, amely jelezte volna a Fekete-Tisza forrását. Most ezt pótolták.

 

Hétvégén a Temes megyei Végváron tartotta idei bemutatóját a Bánsági Vándorszínház

Hétvégén a Temes megyei Végváron tartotta idei bemutatóját a Bánsági Vándorszínház. Nóti Károly szövegei alapján Majd a jegenye című bohózatot állították színpadra, korabeli slágerekkel megtűzdelve. A végvári bemutató után a társulat kéthetes Temes, Arad és Krassó-Szörény megyei turnéra indult.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog