erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 08. 10.

Határok nélkül

2017. augusztus 10. – Kossuth Rádió

 Derült égből a villámcsapás? - magyarellenes, uszító összeállítás került adásba az egyik ukrán kereskedelmi hírcsatornán

Súlyos magyarellenes uszítás az ukrán sajtóban. Ukrajna 26 éves médiatörténelmének egyik leguszítóbb hangnemű, kisebbségellenes összeállítása látható abban az ukrán dokumentumfilmben mely már kezdeti képsoraiban összemossa a kelet-ukrajnai orosz szeparatistákat a kárpátaljai magyarsággal. A film uszító hangneme megkérdőjelez minden alapvető állampolgári jogot, mely a nemzetiségeknek alanyi jogon jár Ukrajnában.

 

 

Pongrácz P. Mária a múlt hét óta Temesvár díszpolgára

Pongrácz P. Mária a múlt hét óta Temesvár díszpolgára. Az erről szóló oklevelet a város napja alkalmából rendezett ünnepi önkormányzati ülésen vehette át, több, mint fél évszázados írói, újságírói, műfordítói és szerkesztői munkásságának elismeréseként. Nagy sikernek örvendett az a könyve, amelyben Gozsdu Elek és Weisz Anna levelezését dolgozta fel. Pongrácz P. Máriával a Határok nélkül tudósítója beszélgetett a díszpolgári cím átvétele után a temesvári Lloyd Vendéglőben. Itt az író baráti társaságban ünnepelt, miközben a téren már a városnapi, esti koncertre hangoltak a zenészek.

 

Közszolgálat Délvidéken - 2019-ig megépülhet a Vajdasági Rádió és Televízió új székháza Újvidéken

Az 1999-es NATO bombázások óta romokban hevert a vajdasági közszolgálati rádió és televízió épülete. A minap megkezdődött a romok eltakarítása és a tervek szerint 2019-ig megépülhet a Vajdasági Rádió és Televízió új székháza. Az intézmény jelenleg 24 órás rádióműsort és hat órás televíziós műsort sugároz magyar nyelven.

 

Maradnak a medvék és a farkasok? - A román környezetvédelmi miniszter nem írta alá az általa kibocsátott rendelettervezetet

A román környezetvédelmi miniszter nem írta alá az általa kibocsátott rendelettervezetet, amely lehetővé tette volna 140 medve és 97 farkas "eltávolítását". A különös megfogalmazás a rendeletből származik.

 

Beszélgetés Döbrei Dénessel, a szabadkai Népszínház művészével

Döbrei Dénes, a szabadkai Népszínház művésze 1989-ben még ifjú színészként hagyta el a Vajdaságot, hogy Franciaországban az azóta világhírnévre szert tett Jel Színház tagja legyen. Több mint két évtized után tért haza, hogy itthon valósítsa meg ifjúkori álmát, hogy létrehozzon egy új társulatot.

 

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa aktívan bekapcsolódik a jövő heti Kolozsvári Magyar Napok folyamába

Magyarország Kolozsvári Főkonzulátusa aktívan bekapcsolódik a jövő heti Kolozsvári Magyar Napok egy hetes, több száz programpontos folyamába, jó néhány eseményt szerveznek. Mile Lajos főkonzult kérdezte a Határok nélkül riportere.

 

Lassan a végéhez közeledik a délvidéki Tanyaszínház negyvenedik turnéja

Lassan a végéhez közeledik a délvidéki Tanyaszínház negyvenedik turnéja. A vándortársulat idén Moliére: Képzelt beteg című vígjátékát vitte el Bácska és Bánság 27 településére. A vándorszínészek életéről beszélgetett az idei tanyásokkal a Határok nélkül tudósítója.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog