erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 08.09

 Határok nélkül

2017. augusztus 9. – Kossuth Rádió

 Egyre bizonytalanabb a marosvásárhelyi római katolikus líceum helyzete

Egyre bizonytalanabb a marosvásárhelyi római katolikus líceum helyzete: közeledik az új tanév, de még mindig nem lehet tudni, hogy a felekezeti iskola megmarad-e a jelenlegi formájában, önálló tanintézményként, vagy egy másik - jogi személyiséggel rendelkező - iskola alegységeként működhet-e tovább. Az erre vonatkozó, június végi városi tanácsi határozatot törvénytelennek minősítette a megyei prefektúra.

 

 

Beszélgetés Korondi-Józsa Erikával, Arad megye első női RMDSZ-es polgármesterével

Kisiratos, a magyar-román határ mentén fekvő, közigazgatásilag önálló település mintegy 1700 lakosából szinte mindenki magyar nemzetiségű. Jó gazdák hírében állnak a kisiratosiak, de a falut gazdag kulturális életéről, hagyománytiszteletéről, népzenei együtteseiről is ismerik a megye és az országhatárokon túl is. Nagyok tehát az elvárások az elöljáróval szemben. Korondi-Józsa Erikát, Arad megye első női RMDSZ-es polgármesterét tavaly választották meg erre a posztra. A Határok nélkül riportere kérte őt első polgármesteri évének értékelésére.

 

Plakátok és szórólapok hívják fel Erdély-szerte a figyelmet arra, hogy a 2018-as választások előfeltétele a névjegyzékbe vétel

Plakátok és szórólapok hívják fel Erdély-szerte a figyelmet arra, hogy a 2018-as választások előfeltétele a névjegyzékbe vétel. Regisztrációra bíztat az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács is felajánlva ehhez irodáik, munkatársaik segítségét. A szervezet ügyvezető elnökét, Sándor Krisztinát kérdezte a Határok nélkül munkatársa.

 

Programokkal sűrűn tűzdelt a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének nyara

Programokkal sűrűn tűzdelt a Vajdasági Nagycsaládos Egyesületek Szövetségének nyara. Rendezvényeik célja, hogy segítsék a szülőföldön maradást, illetve, hogy a fiatalokat arra neveljék, hogy miként lehet gazdaságilag megalapozott, harmonikus életet biztosítani jövendőbeli családjuk számára. Krizsán Vilmost, a VANCSESZ elnökét Németh Ernő kérdezte.

 

Nagyszalonta volt az első erdélyi állomása a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum által elindított Arany busznak

Nagyszalonta volt az első erdélyi állomása a budapesti Petőfi Irodalmi Múzeum által elindított Arany busznak. A legnagyobb magyar epikus költő születésének 200. évfordulója alkalmából a kulturális intézmény munkatársai egy vándorkiállítást állítottak össze sok-sok interaktív elemmel - gyermekek és felnőttek örömére.

 

Kinőtte korábbi helyszíneit a Kolozsvári Magyar Napok

Kinőtte korábbi helyszíneit, ezért tovább terjeszkedik a városban a hét végén kezdődő 8. Kolozsvári Magyar Napok rendezvénysorozata. A Határok nélkül tudósítójának összeállítása a szerdai sajtótájékoztató után készült.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog