erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 08.07

 Határok nélkül

2017. augusztus 7. – Kossuth Rádió

Beszélgetés a Rákóczi Szövetség Alapítványának a felvidéki deportálásokkal és kitelepítésekkel kapcsolatos pályázata győzteseivel

A Határok nélkül műsora már beszámolt a Rákóczi Szövetség Alapítványának a felvidéki deportálásokkal és kitelepítésekkel kapcsolatos pályázatáról, szóltunk a díjazottakról és a pályamunkákról. Ezúttal a különdíjban részesített 18 éves Renczés Zsófia, a galántai gimnázium negyedikes diákja mutatta be alkotását, amely sok szempontból eltér a többitől.

 

 

Nagyszabású, Bercsényi Miklós főispánról elnevezett fesztivált tartottak a hétvégén Kárpátalján az Ungvári várban

Nagyszabású, Bercsényi Miklós főispánról elnevezett fesztivált tartottak a hétvégén Kárpátalján az Ungvári várban. A szervezők szerint a hagyományteremtés, a magyar kultúra terjesztése és ápolása mellett az is fontos, hogy az ukrán lakosság is megismerje az Ungvári vár magyar vonatkozású történelmét.

 

 

Megkezdődött a 21. Szabadkai Nyári Akadémia.

Pedagógusok az iskolapadban - a nyári szünet közepén. Megkezdődött a 21. Szabadkai Nyári Akadémia. Kiemelt témája - tekintettel a Kodály-évre- a zeneoktatás, s persze az is, hogyan lehet megszerettetni a tanulást a diákokkal.

 

A partiumi Élesd református temploma 111 éves

Az iskola kisebbséget megtartó intézmény, ám ennél nem kevésbé fontos, hogy a közösségnek temploma is legyen. A partiumi Élesd református temploma 111 éves, s ezt a születésnapot hálaadó istentisztelettel köszöntötték a szórványtelepülésen. Az istentisztelet után életfát avattak a református templom kertjében, mely a jövőbe vetett hitet, a megmaradást jelképezi.

 

Különleges, vagy talán egyedülálló szaktábor zajlik Erdélyben, a bonchidai Bánffy kastélyban

Különleges, vagy talán egyedülálló szaktábor zajlik Erdélyben, a bonchidai Bánffy kastélyban. Helyreállítási, vagy nevezhetjük restauráló tábornak is, ahol a kőművességet, boltozat-helyreállítást és faldíszítő technikákat, kőfaragást, hagyományos asztalosságot és régi bútorok helyreállítását tanulják meg a résztvevők.

 

"Több mint kihívás" – ezt a megnevezést használták azok a bátor sportolók, akik részt vettek az első Székely Hajszán

"Több mint kihívás". Ezt a megnevezést használták azok a bátor sportolók, akik részt vettek az első Székely Hajszán, Csíksomlyón. A Pannon Hajsza mintájára szervezett akadályverseny komoly kihívást jelentett azoknak, akik a kánikulában nem csupán a hegyes-völgyes tereppel, de a különleges akadályokkal is kénytelenek voltak megküzdeni.

 

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog