erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 07.27.

Határok nélkül

2017. július 27. – Kossuth Rádió

Még mindig nem hozták nyilvánosságra, hogy a februárban megnyitott tíz ideiglenes magyar-román határátkelőhely közül melyek maradnak állandó jellegűek

Még mindig nem hozták nyilvánosságra, hogy a februárban megnyitott tíz ideiglenes magyar-román határátkelőhely közül melyek maradnak állandó jellegűek, pedig már letelt a három hónapos megfigyelési idő. Öt hónappal ezelőtt azt ígérték, hogy a két legforgalmasabb átkelőhelyet véglegesítik. A Határok nélkül Arad megyei tudósítója, Pataky Lehel Zsolt kilátogatott  a magyar-román határra.

 

A közelmúltban találkoztak, a magyar-horvát, majd pedig a magyar-szlovén kisebbségi vegyes bizottság társelnökei

A közelmúltban találkoztak, a magyar-horvát, majd pedig a magyar-szlovén kisebbségi vegyes bizottság társelnökei, hogy egyeztessenek a soron következő bizottsági ülések napirendjeiről és helyszíneiről. Magyarországot mindkét esetben Kalmár Ferenc a szomszédság politika fejlesztésért felelős miniszteri biztos képviselte. A Külgazdasági és  külügyminiszteri biztost Tráser László kérdezte.

 

Javában zajlik a Tiszta Kárpátalja Program

30 önkéntes takarította tegnap a Borzsa folyó Bereg-vidéki szakaszát, a Tiszta Kárpátalja programban. Kárpátalján  3 millió tonna hulladék és 250 illegális szemétlerakó van, jelentős részük a Tisza és mellékfolyóinak völgyében. A helyzetet rontja, hogy Kárpátalján egyetlen hulladék-feldolgozó üzem sem működik. A Tiszta Kárpátalja program idén tavasszal indult azzal a céllal, hogy a magyar történelmi emlékhelyek környékét kitakarítsák. A programot Miniszterelnökség kárpátaljai kormánybiztossága is felkarolta, és 15 millió Ft-tal támogatja. 

 

Délvidéken programot indítottak a vajdasági kézműves termékek népszerűsítésére

A kisvállalkozások sok családnak megélhetést biztosíthatnak. Kezdenek erre rájönni a Délvidéken is, ahol programot indítottak a vajdasági kézműves termékek népszerűsítésére, melynek egyik legjobb módja a vásárokon való megjelenés. A magyarkanizsai vásárt az idén indították újra pontosan azért, hogy egymásra találhassanak a kézművesek, a kereskedők és a vásárlók.

 

Július 30. és augusztus 5-e között Csíksomlyón tartják a Kárpát-medencei Háló-találkozót

Július 30. és augusztus 5-e között Csíksomlyón tartják a Kárpát-medencei Háló-találkozót. Arról, hogy mi is a HÁLÓ és milyen program várja, nemcsak a táborlakókat, de az érdeklődőket is, azt a Határok nélkül riporterének beszélgetéséből tudjuk meg.

 

Tegnap volt Szent Anna, a várandós- és szülő nők, valamint a nagymamák védőszentjének napja

Tegnap volt Szent Anna, a várandós- és szülő nők, valamint a nagymamák védőszentjének napja. A nagymamák és unokák közös ünnepét tartották a pozsonyi magyar katolikusok Horvátjárfaluban. A közigazgatásilag Pozsonyhoz tartozó faluban horvátok, szlovákok, németek és magyarok élnek, s idén sikerült elérni, hogy újra legyenek magyar misék a templomban. A Szent Anna  napi ünnepségen készült a Határok nélkül munkatársának riportja.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog