erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 07. 11.

Határok nélkül

2017. július 11. – Kossuth Rádió

 Zászlófelvonással és Tompa Mihály újrafaragott mellszobrának felavatásával kezdetét vette a Gombaszögi Nyári Tábor

Zászlófelvonással és Tompa Mihály újrafaragott mellszobrának felavatásával kezdetét vette a Gombaszögi Nyári Tábor, a felvidéki diákok egyik legnagyobb rendezvénye. Az egy hetes fesztivál, szabadegyetem és táborozás jelenlegi formájában 2008 óta rendezik meg, ám e tradíció kezdetei 1928-ra nyúlnak vissza, majd a 60-as évektől a csehszlovákiai magyar egyetemista diákklubok révén kapott új lendületet és szellemi muníciót. Minden nehézség dacára, évről évre több százan mentek el Gombaszögre, mígnem 2008-tól elkezdődött egy új fejezet a Tábor életében.

 

 

A felvidéki Jászón tegnap este kezdődött el a 20. Mécs László Szabadegyetem

A felvidéki Jászón tegnap este kezdődött el a 20. Mécs László Szabadegyetem, melynek fő témája a felvidéki magyar sors alakulása Trianontól napjainkig. A vasárnapig tartó rendezvénysorozat előadói és látogatói a hazaiak mellett Erdélyből, Magyarországról és Kárpátaljáról érkeztek. Közel félszáz programon vehetnek részt, melynek főszervezője a Kassa Környéki Csemadok Területi Választmánya. Elnökét Csoltkó Jenőt kérdezte a Határok nélkül riportere.

 

Itthon, Fiatalon, Szülőföldön címmel Kisvárdán rendezték az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyári akadémiáját

Itthon, Fiatalon, Szülőföldön címmel Kisvárdán rendezték az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség nyári akadémiáját, amelyen Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek vettek részt, köztük a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) delegációja is. A Határok nélkül riportere kérdezte Oltean Csongor MIÉRT elnökét a kisvárdai találkozóról.

 

Ifjúságpolitikáról is egyeztettek a Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen

Nemcsak Kisvárdán, de a múlt heti Kárpátaljai Nyári Szabadegyetemen is téma volt a Kárpát-medencei magyar ifjúságpolitika időszerű kérdései.

 

A nagybecskei Boldogasszony Iskolanővérek otthonában idén hetedik alkalommal tartottak Leány tábort

A nagybecskei Boldogasszony Iskolanővérek otthonában idén hetedik alkalommal tartottak Leány tábort. A gazdag programmal teli foglalkozásokat a zömében a szórványvidékről érkező lányoknak szervezték.

 

Újvidéken megkezdődött a 17. Apáczai Akadémia

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének a szervezésében Újvidéken megkezdődött a 17. Apáczai Akadémia. Nagy Margittal, az egyesület elnökével beszélgetett a Határok nélkül munkatársa.

 

Oktatókat keresnek a Moldvai Magyar Oktatási Programba

Oktatókat keresnek a Moldvai Magyar Oktatási Programba. A Romániai Magyar Pedagógusok által irányított és szakmailag felügyelt oktatási program felelősét, Márton Attila lészpedi tanítót hívta fel telefonon a Határok nélkül riportere.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog