erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Határok nélkül a Kárpát-medencében 06. 14

Határok nélkül

2017. június 14. – Kossuth Rádió

A pozsonyi kormány szerdai ülésén elfogadta a Szlovákiában élő kisebbségek helyzetéről szóló kormánybiztosi jelentését

A pozsonyi kormány mai ülésén elfogadta a kisebbségi jelentést, amely a Szlovákiában élő 13 nemzeti és etnikai közösség elmúlt évi helyzetével, nyelvhasználatával, kulturális életével, a fontosabb jogszabályi változásokkal foglalkozik. A jelentést Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos készítette.

 

 

Az Európai Parlament elfogadta a Szerbiára vonatkozó éves országjelentést

Az Európai Parlament elfogadta a Szerbiára vonatkozó éves országjelentést. A vajdasági Deli Andor, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerint Szerbiának  a régió stabilitásának megőrzésében  meghatározó szerepe van, ugyanakkor van még tennivaló a csatlakozási folyamat során.

 

Évi 270 ezer forint támogatás – A magyar kormány megemeli a kárpátaljai magyar pedagógusok jövedelem-kiegészítését

A magyar kormány megemeli a kárpátaljai magyar pedagógusok jövedelem-kiegészítését, akik így az évi 180 ezer forint helyett 270 ezer forintos juttatásban részesülhetnek - jelentette be Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes. Az intézkedéssel 800 millió forintból, mintegy ötezer magyar pedagógusnak tudnak segíteni Kárpátalján. A Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnökét, Orosz Ildikót kérdezte  Határok nélkül munkatársa.

 

25. alkalommal szervezik meg a Bolyai Nyári Akadémiát

25. alkalommal szervezik meg  a Bolyai Nyári Akadémiát, a Kárpát-medencei magyar pedagógusok rangos továbbképzőjét, nyári egyetemét. A Határok nélkül riportere beszélgetett a szervezőkkel, a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség képviselőivel. Interjút Ferenc Salamon Alpárral, a Bolyai Nyári Akadémia szervezőjével és a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség elnökével, Burus Siklódi Botonddal.

 

Új fesztivál a szórványban

Új fesztivál a szórványban! Erdélyben csütörtökön kezdődik a rendezvény egyik főhelyszínén, a nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégiumban a Fehér Megyei Magyar Napok! A Határok nélkül tudósítója a főszervezővel, Horváth Mici Enikővel beszélgetett.

 

A hétvégén kezdődik a 29. Kisvárdai Határon túli Magyar Színházak Fesztiválja

A hétvégén kezdődik a 29. Kisvárdai Határon túli Magyar Színházak Fesztiválja. Előzetes Nyakó Béla színházigazgatótól kapunk.

 

A határon túli magyar érdekvédelemmel foglalkozó politikusok, a nemzet érdekében tett erőfeszítéseikről számolnak be műsorunkban

A határon túli magyar érdekvédelemmel foglalkozó politikusok, a nemzet érdekében tett erőfeszítéseikről számolnak be műsorunkban. Most a temerini községi képviselő testület elnökének kolosszáris fogásáról ad hírt a Határok nélkül újvidéki tudósítója.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog