erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Adventi gyertyagyújtás Kézdivásárhelyen


Fotó Iochom István

December 2-án, szombat este több száz ember jelenlétében Farkas Alajos, a kantai Szentháromság római katolikus plébániatemplom segédlelkésze meggyújtotta az első adventi gyertyát Kézdivásárhely központjában a Gábor Áron-szobor mögött elhelyezett nagy ­méretű koszorún.

A korábbi évektől eltérően, idéntől egyházi jelleget kap az ünnepség, nem politikusok gyújtják meg az adventi koszorú gyertyáit. Az első gyertyagyújtásra a karácsonyi fények is kigyúltak a főtéren.


A gyertyagyújtást a polgármesteri hivatal immár hatodik esztendeje a két magyar történelmi egyházközséggel közösen szervezi meg. Igét hirdetett Farkas Alajos segédlelkész és Ruszka Sándor református lelkipásztor.
Rövid ünnepi műsort adott elő a kantai Szentháromság-templom kórusa, a Benedek Elek Óvoda, a 2-es számú Óvoda, a Petőfi Sándor-iskola és a Református Kollégium. A Kézdivásárhelyi Nők Egyesületének tagjai a városháza által biztosított friss kaláccsal és meleg teával kínálták meg a fellépő óvodásokat és kisiskolásokat, illetve a jelenlevőket. A következő három gyertyát december 9-én, 16-án és 23-án 18 órától gyújtják meg.

Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog