erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Segítik a kézdiszéki tanintézményeket

Bakk-Vitális Mária Kinga, a Zarah Moden és New Fashion nadrággyárak vezérigazgatója, a Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnöke és több közeli munkatársa a kézdivásárhelyi Turóczi Mózes-iskolában megtekintették, hogyan zajlik egy angolóra az interaktív táblákon, melyeket az alapítvány adományozott a tanintézménynek.

 

A táblákat Gyenge Attila és munkatársai szerelték fel, és a betanítást is ők végezték. A Wegener Pro Sanitate Alapítvány elnöke minden olyan iskolába el szeretne látogatni, amelynek interaktív eszközöket adományoztak, hogy megtekintsék ezek használatát.
2016-ban Kézdivásárhelyen a Petőfi Sándor-iskola öt, a Molnár Józsiás-iskola két interaktív táblát kapott ajándékba, három óvoda – a Csipkerózsika, a 3-as számú és a Manócska – pedig didaktikai segédeszközökben részesült. Az alapítvány a vidéki iskolákról sem feledkezett meg, a torjai Kicsi Antal-iskola három, a kézdiszentkereszti Trefán Leonárd-iskola ugyancsak három eszközt kapott. A tavalyi tizenhárom tábla mellett idén újabb kilencet adományoztak: a Nagy Mózes Elméleti Líceum két osztályának, a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetem kézdivásárhelyi fiókjának, a Turóczi Mózes-iskola három osztályának, a Petőfi Sándor-iskola egy osztályának, a bélafalvi Tuzson János-iskolának és a kézdiszentléleki Apor István-iskolának. Ezenkívül a kézdiszentléleki iskola hat, a csernátoni Végh Antal-iskola, a kézdioroszfalvi iskola, a kézdivásárhelyi 3-as óvoda, a Csipkerózsika és a Benedek Elek óvoda egy-egy didaktikai segédeszközt kapott adományként a Wilhelm Wegener német üzletember, Kézdivásárhely díszpolgára által bejegyeztetett alapítványtól. Idén húszezer eurót költöttek interaktív táblák és didaktikai segédeszközök megvásárlására.

Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog