erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Felfüggesztették tisztségéből Csernáton polgármesterét


Bölöni Dávid

Felfüggesztette tisztségéből Bölöni Dávidot, Csernáton polgármesterét Sebastian Cucu kormánybiztos, miután az elöljárót egy év és négy hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a Kovászna Megyei Törvényszék, valamint szeptemberben a Brassói Táblabíróság megerősítette az elsőfokú ítéletet.

 

A felfüggesztett elöljáró helyett az alpolgármester, Fábián Sándor látja el a községvezetéssel járó teendőket.

Mint ismeretes az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) tavaly decemberben emelt vádat a polgármester ellen, azért mert – az ügyészség szerint – 2008-2009-ben 738 hektár legelő után igényelt támogatást Csernáton községe, amelyet a helyi gazdák használtak, így a kifizetési ügynökség visszakövetelte a több mint 312 ezer lejes támogatást.


„A becsületembe gázoltak. Egy dolog bántott, az, hogy az ügyészség román nyelvű közleményéből a magyar sajtó nem fordított le, kihagyott egy jelentős súlyú mondatot, és úgy értelmezhető, hogy magamnak kértem a támogatást, holott a községnek igényeltem azt. Az Európai Uniótól kapott összeget legelők feljavítására kértük és arra a célra is használtuk fel. Ha bérbe adtuk volna, helyi határozat kellene bizonyítsa. A kapott összeget vissza is fizettük. Aki dolgozik, az téved. Az én esetemben azonban a hatóságok részéről történt tévedés” - fogalmazott a polgármester Végezetül a polgármester megköszönte mindenkinek az eddig tanúsított bizalmát.

A beszélgetésen résztvevő Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke elmondta, 21 éve ismerik egymást Bölöni Dáviddal. Nagy idő ez, de még inkább nagy az a 27 év, amióta a község élén áll. Ez azt bizonyítja, hogy az emberek megbíztak benne. Elmondta:

„A polgármester amellett, hogy rengeteget tett a községért, európai szintűvé fejlesztve Csernáton község mind a négy települését. Látszik, hogy kiváló községgazda is. Tisztességesen és eredményesen dolgozott. Bölöni Dávid számára életforma a település vezetése. Nemcsak a közigazgatási teendőket végezte el, hanem azokat is, amelyek egy közösség életébe magánemberként, jó gazdaként adódnak.”

Csernáton a megye azon települései közé tartozik, amely az elmúlt években rengeteg beruházást valósított meg. A polgármester esete kapcsán az elnök kiemelte, nem hiszi, hogy rosszhiszemű és törvénytelen cselekedetről lenne szó. A bírósági döntés kapcsán azt javasolta a polgármesternek, hogy a végleges ítélet után hat hónapon belül kérjen rendkívüli perorvoslatot, hogy bebizonyosodjon, törvénytelen a döntés - fejtette ki Tamás

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog