erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhelyt népszerűsítették az Aquarius - A borvíz ünnepén

Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi Turisztikai Információs Irodával első alkalommal nevezett be a Sepsiszentgyörgyön megrendezett borvizes palacsintasütő versenyre. Ők voltak az egyetlen fiúcsapat a vetélkedőben, s ha már így alakult akkor a mércét is magasra tették: egy spanyol recept szerint dolgoztak amit Gema Puerma Castillo volt EVS önkéntestől tanultak el. A rendezvényen készült fotókat megtekinthetik itt.

 

Az október elsején megrendezett eseményen tizenkét csapat méretkezett meg finomabbnál finomabb borvizes palacsintával. A túlnyomó részt háromszéki csapatok számos különlegességgel készültek, hisz volt ott gluténmentes, cukor nélküli, alma töltelékkel felszolgált palacsinta is. A kézdivásárhelyi csapat palacsintájának töltelékét tejberizs, keserű csoki, barna cukor, narancs és citromhéj alkotta, a masszát pedig spanyol recept alapján készítették el a tejet kicserélve fortyogói ásványvízzel. Kézdivásárhely-Fortyogófürdő nevet viselő csapatot Dósa Csaba a céhes városi Turisztikai Információs Iroda alkalmazottja, Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke, Balázs Attila pénztáros és Szabó Attila a szervezet titkára alkotta. A fiúk igazi élményekkel gazdagodva térhettek haza.

A több főből álló zsűri nem csak az édességet pontozta, fontos szempont volt a tálalás, ki hogyan rendezte be a standját, hogy milyen ízű palacsinták készültek.

Ráduly Attila

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog