erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: fizetés emelés a városházán

A PSD kormány júliusi döntése értelmében a közalkalmazottak bérezését átalakították. Ezután a hivatalban dolgozók magasabb bérezést vihetnek haza, remélhetőleg a ennek arányában fog növekedni a munka minősége is.


Kézdivásárhelyen szeptembertől lép érvénybe az új bérezési rendszer, melyet az elöljárók egyhangúlag megszavaztak. „Kezdenek rendeződni a fizetések az adminisztrációban, az új rendszer hatására felelősségteljes funkciók végre elfogadható bérezésben részesülnek. Ezek az emberek voltak eddig a legjobban alulfizetve. Ezentúl nem kell könyörögni senkinek, hogy vállaljon munkát önkormányzatoknál, mert megfelelő fizetést tudunk adni érte” – hangsúlyozta a Bokor Tibor polgármester. A grémium a tanácsosok illetményéről is szavazott, ez is növekedik a fizetésekhez mérten. Mind ez a béralap növekedéséhez vezet, a különbözetet pedig elő kell teremteni. Ennek egyik legkézenfekvőbb megoldása az adók növelése de az alkalmazotti létszám megváltoztatásával is lehet spórolni. Így aztán lehet számítani, hogy január elsejével lényegesen növekedik az adó Kézdivásárhelyen, ellenkező esetben a beruházásoktól kell elvenni pénzt, ami oda vezetne, hogy az elkövetkezendő években nem történne semmi a városban.

A júliusi döntés értelmében beosztásonként a bérezéseket a törvény által meghatározott 1450 lejes minimálbérhez viszonyítják, mindegyik beosztásnak meghatároztak egy szorzót. A bérnövekedése után Bokor Tibor polgármester havi bruttó 9425 lejes illetményben részesül, ami az 1450 lejes országos bruttó minimálbér 6,5-szöröse. Derzsi Gyula alpolgármester bruttó 7975 lejben részesül, a harmadik legmagasabb fizetést, bruttó 6815 lejt a városmenedzser viheti haza, a jegyző havi bruttó illetménye pedig 6525 lej (4,5-ös szorzóval). A főépítész bruttó fizetése 5655 lej, az irodavezetők 3770 lejt kapnak. Szeptembertől nőtt a tanácsos I. és szakmai fokozatú köztisztviselők, az előadó köztisztviselők, a raktárosok, a kezdő, II., I. és IA szakmai fokozatok, a gépkocsivezetők, a karbantartók és a takarítónők fizetése, ezek bruttó 2378 és 1450 lej között váltakoznak.
A tanácstagok gyűléspénzét is meghatározták, akik havonta egy soros vagy rendkívüli ülésen és két bizottsági ülésen részt vesznek, bruttó 943 lejben részesülnek, akik pedig csak havi egy tanácsülésen vesznek részt, bruttó 314 lejben.

Sz-h

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog