erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Őszi Sokadalom: A románság idén is külön ünnepelt

A Constantin Pătru vállalkozó, kézdivásárhelyi városi önkormányzati képviselő által vezetett Helyi Fejlesztési és Kulturális Egyesület második alkalommal szervezett szombaton az Őszi sokadalom részeként Őszi vásárnak keresztelt egész napos rendezvényt a sportcsarnok előtti téren.


Az ünnepségen Sebastian Cucu kormánymegbízott, több megyénkbeli liberális politikus, rendőrtiszt és ortodox lelkész is jelen volt. A nap folyamán a gorzafalvi származású Ionuţ Budău, az egyetlen felső-háromszéki aktív fazekasmester jóvoltából élőben ismerkedhettek az érdeklődők a korongozással, és ezenkívül esztena- és méhésztermék-bemutatót is tartottak. Nyárson berbécset és malacot sütöttek. A közkedvelt népi énekesek és tánccsoportok mellett könnyűzenekoncert is volt. A rendezvény fénypontját Andreea Bălan énekesnő fellépése jelentette, aki megérdemelt sikert aratott. Több magyar jelenlevő véleménye az volt, hogy sokkal jobb előadást láthattak, hallhattak, mint a Gábor Áron téri színpadon.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog