erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Őszi Sokadalom: Az ifjúság is értékszüretet tartCsíkos, pöttyös, kockás gyermekváros

Évről évre különleges színfoltja az Őszi sokadalom forgatagának a főtéri gyermekváros, ahol a legkisebbek tölthetik el hasznosan idejüket. Az előző évekhez hasonlóan, idén is gazdag gyermekprogramok várták a legkisebbeket az Őszi sokadalom ideje alatt.


A Gyulafehérvári Caritas kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi munkatársai több helyi egyesülettel közösen gyermekvárost varázsoltak a főtéri park egy részében, amely akárcsak tavaly, a Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek tere nevet kapta. A rendezvény három napján tizenöt-húsz ügyességi játék és több kreatív műhely keretében tehették próbára magukat a gyermekek. A Vetró András szobrász által vezetett műhelyben például kis agyagszobrok készültek, de ezenkívül volt még dróthajlítás, kőfestés stb. A szervezők kis színteret építettek ki, gyermekvárosi hangulatot teremtve, különböző gyűjtő- és költőpontokkal. A gyermekek ebben a városban úgy részesülhettek a kínálatból, azaz költekezhettek, hogy előtte meg kellett szerezniük a hozzá való pénzt: betűket gyűjtöttek, majd azokból értelmes szavakat alkottak – mindezt különböző ügyességet, tehetséget, jó ötleteket mérő, tudatosan összeválogatott próbákon. A játékban természetesen a szülők is részt vehettek. A szervezők a kisgyermekes családokra is gondoltak, a háromévesnél kisebbek számára Babakuckót alakítottak ki, ahol a koruknak megfelelő tevékenységekkel várták őket. A gyermekprogramok lebonyolítását Hubbes Kinga, a Caritas háromszéki képviselője és mintegy hatvanfős önkéntesekből, munkatársakból és meghívottakból álló csapata biztosította.

Iochom István

 

Háromszék

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog