erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Áll a bál Kézdivásárhelyen (Őszi Sokadalom) + képek

A vasárnap estig tartó vigadás megkezdődött már pénteken reggel. Az árusok kipakoltak, a zenészek hangolnak. A kézdivásárhelyi piac (főtér) megtelt gyerekzsivajjal, vásárlókkal és sétáló emberekkel.

 

Pénteken délelőt már megnyílt a Refo 500 sátor (a név a reformáció 500 éves évfordulójára utal), a református templom előtti téren. Lehetőség van: egyházi kiadványok megvásárlására, egy labirintus meglátogatására, ahol szembesítik az odalátogatót a mai világgal, egy meditatív belső út. A kijáratánál elhelyeztek agy imasátrat, ahol az odalátogatók elcsendesedhetnek párpercre, és magukba szállhatnak.
Ruszka Sándor József lelkipásztort kérdeztük a labirintusról, az imasátorról és az elképzelés kivitelezőiről.
„Az ötletet mi is máshol láttuk, a kivitelezést a református egyházközségnek és a KézdIKE-nek köszönhetjük. Napokig dolgoztak az ifjak, mindent amit itt láthatunk az ők keze munkája. Minden reggel hangolóval kezdünk a csapattal, akikkel együtt dolgozunk.
Kijöttünk a templomból, a kommunizmusban azon sírtunk, hogy beszorítanak a templomba, és most nehogy önként szoruljunk be. Kihoztuk amink van, egyházi témájú könyv- írat terjesztés és kérdezz felelek, amire koncentrálunk. Hátul van egy imasátor, amit imasétával kell kezdeni egy labirintusban, képekkel, szavakkal gondolatokkal, elhelyezett használati tárgyakkal, találkozik az érdeklődő. Egyfajta meditatív séta, egy belső út. A végén elhelyeztünk egy imasátrat ahová bárki bemehet öt percet elcsendesedhet, kint várják egy pohár üdítővel esetleg jegeskávéval tetszés szerint.” Fejtette ki a lelkipásztor. (Az alábbi képeken)

Szombaton itt várnak szeretettel  mindenkit  Marosán Csaba kolozsvári színművész Luther, asztali beszélgetések egyéni előadására.

 

 

A labirintus, ezekkel is találkozik a látogató benne.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog