erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely - Fortyogói piknikező épül


Patinás piknikező épül a Fortyogóra, a borvízforrás köré, amelyet a város lakói szabadon használhatnak majd. A helyszínen lehetőség lesz grillezni, lesz minifoci- és kosárlabdapálya is. Az ötletet Dr. Szilveszter Szabolcs városi tanácsos javasolta, célja a Fortyogó borvízforrás környékének területrendezése, a város lakosságának piknikező helyszín biztosítása.

 

A borvízforrás faszerkezete megépítése óta nem volt lekezelve, ezt négy tanácsos a múlt hónapban faápoló anyaggal újrafestette, ottlétükkor pedig kipattant az ötlet a fejükből: nagyszerű piknikezőt lehetne létrehozni a borvízforrás adta területen. Az is alátámasztja az ötletet, hogy Kézdivásárhelyen hiányosság az olyan zöldövezet, amely rövid kikapcsolódásra lenne alkalmas. A fortyogói borvízforrás környéke azért is tökéletes helyszín, mert biciklivel vagy gyalogszerrel is könnyen megközelíthető. A borvizet jelen pillanatban is sokan használják, ezért egy megfelelő területrendezéssel optimálisan kihasználható lesz a borvízforrás környéke – áll a tanácsos javaslatában. A piknikező 1156 négyzetméternyi alapterületet szorít ki a város legelőjéből, amelynek központi eleme a forrás. A területen fákkal, pázsittal, virágokkal beültetett zöldövezetet is létrehoznak, valamint épül egy egyszerű tetőszerkezetű lefödés is, amely kitűnő ülőhelyként szolgál majd a grillezéshez. A területet továbbá felszerelik padokkal, asztalokkal, tűzhellyel és szemetesekkel, a lefödés mellett pedig egy minifoci- és kosárlabdapálya is helyet kap. A területrendezést Kézdivásárhely önkormányzatának munkatársai végzik.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog