erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Mi lesz az ígéretekkel?

Az MPP háromszéki elnöke szerint egy esetleges kormányra lépésnek „meg kell kérni az árát”. Kulcsár-Terza József annak kapcsán nyilatkozta ezt, hogy Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke ismét az RMDSZ kormányra hívása mellett érvelt (bővebben az 5. oldalon).

 

A Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezetének elnöke, Kulcsár-Terza József szerint „kormányon lenni nem rossz”, de az erdélyi magyarság szemszögéből nem olyan „egyszerű ez a kérdés”. Lapunk érdeklődésére a képviselő, aki az RMDSZ képviselőházi frakciójában fejti ki tevékenységét, azt is hangsúlyozta: meg kell kérni az árát egy esetleges kormányra lépésnek, mivel „vannak dolgok, amiken nem lehet túllépni”. Megjegyezte, 2018-ban a „nagy egyesülés” centenáriumát ünneplik Romániában, de a mai napig nem tartották be a nemzeti kisebbségek számára akkor megfogalmazott 1918-as ígéreteket, sőt mi több, a román politikusok még tárgyalni sem akarnak erről a kérdésről.

„Ez lehetne például egy tárgyalási pont” – szögezte le Kulcsár-Terza, aki azt is megjegyezte, nincs tudomása arról, hogy egyelőre egyeztetések zajlottak volna az RMDSZ kormányzati szerepvállalásáról.

Kiss Edit

 

hirmondo.ro

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog