erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Dálnok: Lécfalvi csapat nyerte az önkéntes tűzoltók versenyét

Ügyességüket, gyorsaságukat, összehangoltságukat mérték össze a háromszéki önkéntes tűzoltók, akik vasárnap délelőtt Dálnokon részt vettek a Kovászna megyei önkéntes tűzoltók versenyén. A reggeli megnyitón a házigazda település polgármestere, Bartók Ede Ottó köszöntötte a résztvevőket.


Kovászna Megye Tanácsának nevében Demetere Ferenc, Mikóújfalu polgármestere szólt, hangsúlyozva az önkéntes tűzoltóalakulatok szerepét a helyi közösségek mindennapjaiban. "A hivatásos és önkéntes tűzoltók tevékenysége kiegészíti egymást, bajban különösen összefogásra van szükség. Közösségeinkben fontos szerepe van az önkéntes tűzoltóknak, nemcsak védelmet nyújtanak, hanem közösséget is építenek" – fogalmazott Demeter Ferenc, majd Adrian Năstuță, a Kovászna Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség megbízott parancsnoka kívánt sportszerű és balesetmentes versenyzést a rajthoz álló csapatoknak.

Idén hat településről érkeztek a versenyre. A csapatoknak három próbán kellett helyt állniuk, elsőként az akadálypályán kellett gyorsaságukat és ügyességüket bizonyítani, az oltási próbát is tartalmazó stafétánál és a szereléssel járó, hetes próbánál az egyéni teljesítmény mellett az együttműködés, az összehangolt csapatmunka is számított. A látványos megmérettetésre nemcsak Dálnokból, hanem a környező településekről is szép számban érkeztek nézők.

Első helyen a lécfalvi csapat végzett, második lett az uzoni tűzoltóalakulat, harmadikok a csernátoniak, negyedik helyen a házigazdák, utolsó helyen pedig a rétyi és kőröspataki csapatok végeztek. A fair play kupát idén a házigazda dálnoki csapat kapta. A száz méteres akadálypályán a leggyorsabbnak Pataki Béla bizonyult.

A nyertesek a kupák mellett pénzjutalmat is kaptak Kovászna Megye Tanácsának jóvoltából. A megyei önkormányzat évek óta hangsúlyosan támogatja az önkéntes tűzoltómozgalmat, amelynek Háromszéken másfél évszázados hagyománya van.

A megyei nyertes, a lécfalvi csapat képviselheti Háromszéket az önkéntes tűzoltók versenyének regionális döntőjén, amelyet idén Besztercén tartanak.

 

Közlemény

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog