erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Polgármesteri Hivatal álláspontja a kézdiszentléleki panasz kapcsán

A kézdiszentléleki orvosi rendelő béremelése a sajtóhoz eljuttatott levél kapcsán kérdeztük Balogh Tibor polgármestert mivel magyarázza, hogy a bérelt orvosi rendelő költsége tetemesen megnövekedett? 

 

2016-ig nem kellett fizessenek adót a bérlemény után, amit bérelnek 1 euró/négyzetméter névleges áron. Az említett évben a pénzügyi törvény megváltozott és előírja, hogy a bérbevevő a bérlemény után is adót kell fizessen. A tavaly lejárt a felértékelése az épületnek ezt kötelező módon meg kellett újítani. Az értékelő a bérleménybe bele vette a mellék helységeket és a rendelőhöz tartozó várótermet is. Tehát nem csak a rendelőre fizetnek adót, hanem az egész felületre, amit használnak. Ez azt jelenti: nem a bért emeltük meg, hanem a törvény változás bevezetésével adót kell fizessenek a váróterem után is a másik orvossal együtt. Jelenleg a törvény módosítással 512 lej adót kell évente fizessen, amit eddig törvény szerint nem kellett, ezért emelkedett meg a költsége. A négyszobás szolgálati lakásért pedig nem kell bért fizessen.

A levélben olvasottak szerint ötven éve nem volt felújítva az épület.

Ez nem pontos megfogalmazás. Öt évvel ezelőtt újítottuk fel az épületet, és csak azokat a munkálatokat végeztük el melyeket egyeztettünk az orvosokkal. Meg lehet nézni (mellékelt fotók) – mondta a polgármester.

A váróterem

Sz-h

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog