erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdiszentlélek: felháborodott olvasó levele

Mint minden törvénytisztelő állampolgár , március első felében , kifizettük az adót a 2017 évre , a szentléleki néptanácsnál . A mai nap 26.05.2017 kifizettem a rendelőre a lakbért . Tudomásomra hozták, hogy elmaradásunk van , az épületadót illetően, mert a tavalyihoz viszonyitva , felértékelték az épületet . Az érték érdekes módon, anélkül hogy bármiféle javitás lett volna 30, 100 és 400 % al nőtt !!!

Megjegyezném hogy az épület az 1970 évek elején épült, nincs vezetékes viz, nincs kanalizálás , nincs központi fútés, a tető beázik . A hátsó rendelőben semmiféle javitás nem történt, az ablakok is 50 évesek , az idő elteltével szerintem az érték csökken és nem nő !!
Kérdésemre, hogy ez hogy lehetséges, az adókulcsra hivatkoztak, de mivel az nem változott, akkor az épület szolgáltatta jövedelemre hivatkoztak . Kérdem én, egy orvosi rendelő milyen anyagi hasznot tud termelni ? Nem termesztünk se pityókát, se káposztát. Egyáltalán mi köze van az épületadónak a jövedelemhez ???
Talán abból a pénzből szeretnének meggazdagodni ? Kétlem !! De miért is ne törjenek lépten nyomon borsot az orrunk alá ?? De csinálják nyugodtan, ha úgy akarnak járni, mint Polyán !!

Kézdiszentlélek , 2017,05,26
Dr Finta Irma

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog