erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: a Polgármesteri Hivatal egy meghirdetett állásra két embert alkalmazott

A legutóbbi tanácsülésen a kézdivásárhelyi önkormányzat elfogadta a két ipari park működtetésére létrehozandó korlátolt felelősségű társaság (kft.) alapszabályát, melynek egyedüli tulajdonosa a az önkormányzat.

 

A háromtagú vezető tanácsi állás betöltésre versenyvizsgát hirdettek, általános feltételként azt szabták meg, hogy a három jelölt közül kettő közgazdaságtani vagy jogi felsőfokú végzettséggel és öt év szakmai gyakorlattal rendelkezzék közgazdaság, jog, könyvelés, audit vagy pénzügy szakirányban, a harmadik jelölt esetében bármilyen szakirányú felsőfokú végzettséget elfogadtak. Az ülésen Ilyés Botond az Erdélyi Magyar Néppárt tagja megkérdezte, hogy hol volt meghirdetve a versenyvizsga. Szöllősi Tamás önkormányzati képviselő válaszolt, hogy hetekkel ezelőtt megyei napilapban, amelyre ő is jelentkezett és sikeresen vizsgázott a restaurátori képesítésével, hozzátette nyolcan jelentkeztek a három meghirdetett állásra. A versenyvizsga eredményeként sikeresen vizsgázott a már említett Szöllősi, Fábián Tünde Piroska közgazdász és Gábor Balázs kommunikációs szakember.
A Néppárt képviselője furcsállotta is a vizsgáztatás eredményét. Nem csoda hisz arra az egy állásra amelyiknek betöltésére mindegy milyen végzettség szükséges, két embert alkalmaztak. A vizsgáztató bizottság valószínű eltekintett a a hivatal által meghirdetett feltételektől. Szöllősi és Gábor esetében csak egyiküknek felel meg a végzettsége, de életkorukból, és végzetségükből következtetve a szakmai gyakorlat is kétséges. Ebben az estben a vizsgáztatás diszkriminatív, mivel valószínű, hogy többen jelentkeztek volna ha a feltételeket úgy hirdetik meg amely szerint a vizsgáztatást lefolytatták.
A javadalmazásuk kapcsán Hegedüs Ferenc, a gazdasági bizottság elnöke elmondta, hogy az 50 ezer lejes alaptőkével induló kft. - ezt az önkormányzat finanszírozza – ki kell termelnie a fizetésüket és a rezsi költségeket, ellenkező esetben nem kapnak javadalmazást. A cég személyzeti összetétele induláskor: egy ügyvezető és két vezetőségi tag, két kapus, egy könyvelő és egy munkás.

Tóth

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog