erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: dísznövény kiállítás és vásár kilencedik alkalommal +fotógaléria

Kézdivásárhely Önkormányzata és a magyarországi Assa Divi Kft. idén május 18–21-ére most már hagyomány szerint az idei Dísznövény kiállítást és vásárt a Molnár Józsiás parkban. A négynapos rendezvényen helyi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat. Az idei rendezvényen jelen van a Bóbita Egyesület ebben az évben is kialakítja a Mesekertet, a Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület kézművesei is jelen vannak a Mesterek sétányán.

 

A csütörtök délután a Ménessy Kinga a Polgármesteri Hivatal nevében nyitotta meg a kiállítást, utána  Krébecz József (a fotón) mint társszervező méltatta a helyi termesztők és árusítók minőség béli fejlődését.
Krébecz József, a budapesti Assa Divi Kft. ügyvezetőjével a rendezvény szülőatyjával és társzervezővel beszélgettünk a parkban. Véleménye szerint az idei rendezvény a kilenc közül a legnagyobb és a leglátványosabb, a kiállítók száma is a legszámosabb az elmúlt évekhez viszonyítva. Az idén objektív okok miatt a magyarországi kiállítók nem jelentek meg. Végül is a cél azzal, hogy megálmodtuk a kiállítást nem az volt, hogy minél több magyarországi jelenjen meg, hanem a helybéli, székelyföldi és erdélyi kertészek mutatkozzanak be. A kilencedik kiállítás kötelez arra, hogy a következő, a jövőévi tíz éves jubileumi rendezvény még díszesebb és szebb legyen. Meg is kérem majd a megjelent kiállítókat, hogy jövőre is ilyen szép számba és hasonló gyönyörű látványosságokkal vegyenek részt – mondta Krébecz.
Hozzátette, hogy elégedett abból a szempontból is, hogy kilenc év után mind a kiállítók és a helybéliek is magukénak tekintik a virágözönt, amit itt kapnak négy napon keresztül.
Nagyon sok helyről jöttek kiállítók, összesen negyvenen, mind eddigiénél több növényes termelő jelent meg , akik nem virággal, hanem kerti növényekkel vannak itt, a legtávolabbi 300 kilométert utazott, hogy részt vegyen.
Véleménye, hogy a növény termesztők és a kereskedők az évek folyamán nagyon sokat fejlődtek és ennek köszönhető a siker, nem elhanyagolandó a vásárlók ízlés világa is kitágult.

Azt hiszem sikerült az idén a kitűzött célt elérni a kertkultúra népszerűsítésében – fejtette ki a társszervező.
A kiállítást csütörtökön, pénteken, szombaton reggel kilenctől este hét óráig látogathatják az érdeklődők. Vasárnap rövidebb lesz egy órával a program.

Sz-h

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog