erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Háromszék több mint hetven településén emlékeznek az 1848-49-es magyar szabadságharc

Idén is munkaszüneti nap március 15-e Kovászna Megye Tanácsa alkalmazottai számára. A megyei önkormányzatnál dolgozó köztisztviselők és közalkalmazottak 2011 óta ünnepelhetik szabadon március idusát.

Az erre vonatkozó rendelkezéseket a köztisztviselőknek a kollektív egyezményben, közalkalmazottaknak a kollektív munkaszerződésben rögzítették, a megyei tanács munkatársainak a hónap elején kellett bepótolniuk a szabadnapot.

Első alkalommal 2011-ben lépett érvénybe a rendelkezés, akkor ez a lépés úttörőnek számított. "A törvény lehetőséget ad erre és teljesen természetesnek tartottuk, hogy éljünk vele. 2011-ben még kuriózum volt, ma már a normalitást jelenti, hogy nem kell munkahelyről kérezkedni, ha nemzeti ünnepünkön részt akarunk venni. Azt szeretnénk elérni, ha ennyire egyértelmű lenne, hogy jogunk van használni szimbólumainkat, anyanyelvünket is" – fogalmazott ennek kapcsán Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, felhívással fordulva a háromszéki lakossághoz: mindenki, aki teheti, vegyen részt a március 15-ei ünnepségeken.

Idén Háromszék több mint hetven településén emlékeznek az 1848-49-es magyar szabadságharc és forradalom hőseire.


Kovászna Megye Tanácsának sajtóirodája

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog