erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Putyin Budapesten

 
Villámlátogatásra Budapestre érkezett tegnap Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki részt vett a budapesti dzsúdó-vb megnyitóján a Papp László Budapest Sportarénában, megbeszélést folytatott Orbán Viktorral, Magyarország miniszterelnökével. Az orosz küldöttséggel érkező miniszterek a magyar kormány képviselőivel tárgyaltak.
Az orosz elnök érkezési útvonalán a reptérről magyar hatóságok útlezárásokat és szigorú biztonsági intézkedéseket vezettek be. Aktivisták sípokkal és a szovjet korszakra emlékeztető utcanévtáblákkal készültek az alkalomra. Az Index azt írja, Hajrá, magyarok, Putyin, takarodj! feliratú molinót tartottak fel többen a nézőtéren. Ez a Párbeszéd molinója volt. Nyolcan emellett maszkban tiltakoztak, de kivezették őket. Amiatt is tiltakoztak, hogy a Debreceni Egyetem díszdoktorává fogadta az orosz elnököt.
Havasi Bertalan szóvivő elmondta: Budapest nemzetközi sportváros, a vizes vb sikeres megrendezése után újabb rangos sportesemény kezdődött a magyar fővárosban. A kormányfő a megnyitó napján, illetve a következő napokban megbeszélést folytat vala­mennyi sport- és állami vezetővel, aki a világbajnokság kapcsán Magyarországra utazik, így Marius Vizerrel, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség elnökével, Vlagyimir Putyinnal, a Nemzetközi Cselgáncsszövetség tiszteletbeli elnökével, Oroszország elnökével, Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével és Kaltma Battulgával, a mongol cselgáncsszövetség elnökével, Mongólia államfőjével.
Lapzártáig a tárgyalásokról nem adtak ki közleményt.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog