erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Ki nevet a végén? Leállítaná a sorosos kampányt a Mazsihisz

Bár nem antiszemita a kampány, alkalmas arra, hogy antiszemita indulatokat keltsen – fogalmazott a Mazsihisz elnöke Orbán Viktornak szánt levelében.

 

A „sorosozó” kampány leállítását kérte Orbán Viktor miniszterelnöktől levélben a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnöke. A szervezet által az MTI-hez csütörtökön eljutatott közlemény szerint Heisler András arról ír: a Mazsihisz az első pillanattól kezdve felhívta a figyelmet arra, hogy a „sorosozás” komoly kockázatokat hordoz.

Ez a kampány nem nyíltan antiszemita, de ettől még nagyon is alkalmas arra, hogy kontrollálatlan, többek között antiszemita indulatokat keltsen – fogalmaz, hozzátéve, „az elmúlt napok bizonyították, hogy félelmünk nem volt alaptalan”. Megfogalmazása szerint Budapest és néhány nagyváros utcáin Magyarország történetének sötét időszakait idéző feliratok jelentek meg a kihelyezett plakátokon, de a láthatatlan társadalmi kár már alighanem súlyosabb ennél.

„Közösségünk képviseletében és magyar honfitársaként arra kérem Önt és kormányát, hogy intézkedjenek a kampány azonnali leállításáról, vonják vissza utcáinkról és tereinkről a plakátokat” – fordul levelében Orbán Viktorhoz a Mazsihisz-elnök. Önöknek, választott vezetőinknek történelmi felelősségük, hogy ne engedjék hazánkban elhatalmasodni a gyűlöletet, ne fordítsák egymással szembe a magyar embereket. Ezek a mérgező üzenetek ártanak egész Magyarországnak. Nem csak magunkért szólunk, de magyar identitásunkhoz hozzátartozik zsidó büszkeségünk és méltóságunk védelme is – írja, arra kérve a miniszterelnököt, „tegyen arról, hogy ez a rossz álom minél előbb véget érjen”.

MTI, Fotó: mandiner.hu

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog