erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Zsarolni próbálják Magyarországot

Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője a kötelezettségszegési eljárás megindítását úgy értékelte, hogy az unióban meg akarják találni azokat a gazdaságilag nem túl erős tagállamokat, "akiket lehet zsarolni bármivel", abban bízva, hogy a visegrádi négyek megváltoztatják migrációs politikájukat.

 

A szakértőt azzal kapcsolatban kérdezték, hogy kedden Dimitrisz Avramopulosz uniós migrációügyi biztos bejelentette: kötelezettségszegési eljárást indít az Európai Bizottság Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen, amiért nem hajtják végre a kötelező uniós menekültkvóták felállításáról szóló korábbi döntést.

Deák Dániel a kötelezettségszegési eljárás megindítását úgy értékelte, hogy az unióban meg akarják találni azokat a gazdaságilag nem túl erős tagállamokat, “akiket lehet zsarolni bármivel”, abban bízva, hogy a visegrádi négyek megváltoztatják migrációs politikájukat.

Egyértelmű, hogy bűnbakképzés folyik, amiért védjük a külső határokat – jelentette ki, hozzátéve, hogy az EU továbbra sem hajlandó felismerni a terrortámadások és a bevándorlás közötti kapcsolatot.

Van közös nevező

Az osztrák elnök látogatásáról szólva azt mondta: az energiapolitika kiemelt kérdés Ausztria és Magyarország között, és látszik, hogy az ideológiai ellentétek ellenére is sikerült közös nevezőt találni az osztrákokkal. Ausztria egyértelműen atomellenes, ám mostanra elfogadta, hogy Magyarország jelen felállásban az atomenergiát is pártolja.

Egyértelműen európai álláspontnak nevezte, hogy Magyarország kiállt a párizsi klímaegyezményben foglaltak fenntartása mellett. Kihangsúlyozta: ez is bizonyítja, hogy Magyarország elkötelezett az európai közös nevező képviselete mellett.

 MTI

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog