Létének homályba vesző kezdete óta a székely nemzet hírnevét nem csak bátorsága, vitézsége, szabadságszeretete és leleményessége öregbítette, hanem tagjainak a tudományok és kultúra terén elért kimagasló eredményei is. Ez utóbbiak sorát gyarapította dr. Dimény Imre Széchenyi-díjas agrármérnök, professzor emeritus, akadémikus, Magyarország volt földművelésügyi és élelmezésügyi minisztere, aki 2017. március 15-én hunyt el Budapesten.

Bővebben: Egy piciny falu nagy szülötteA történelmi Zemplén vármegye településén, a magyar és szlovák kormányzati pénzből felújítás előtt lévő Rákóczi -kastély előtt tartott rendezvényen történelmi, magyar és szlovák zászlókkal, Rákóczi huszárokkal érkezett több száz emlékező előtt Kövér László az Országgyűlés elnöke azt mondta: "a gondviselés itt, Borsiban, egy állam nélküli államférfit adott a magyarságnak, aki vállára vette a korábbi idők államférfi nélküli magyar államának bűnös örökségét, megtisztította a bűntől, és személyes áldozatával ismét élő valósággá tette a magyar szabadság, függetlenség és nemzeti összetartozás eszményét.

Bővebben: II. Rákóczi Ferenc valóssággá tette a magyar szabadságotAz LMP szerint felháborítóak a román hatóságok magyarellenes lépései Marosvásárhelyen, a székelyföldi magyarok visszatérő "vegzálásának" megakadályozását csak az autonómia biztosíthatja.

Bővebben: LMP: felháborítóak a román hatóságok magyarellenes lépései MarosvásárhelyenA magyar nemzeti érdek következmények nélkül nem sérülhet sem Magyarországon, sem az országhatárokon kívül - jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn az Országgyűlésben,

Bővebben: Az MSZP-es politikus lerománozta a székelyeketKósa Lajos (Fidesz) a bangladesiek ügyében Magyarországot elmarasztaló strasbourgi döntést kritizálta, megdöbbentőnek, szégyennek nevezve azt, mert „minden létező jogelvet figyelmen kívül hagy”, és az európai jog halálához fog vezetni.

Bővebben: Szégyen a strasbourgi döntésA nemzetpolitikai államtitkárság elítéli a romániai korrupcióellenes ügyészség (DNA) "túlkapásait" és a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum "ellehetetlenítésére irányuló törekvéseket" - közölte az államtitkárság szombaton az MTI-vel.

Bővebben: Elítéli a nemzetpolitikai államtitkárság a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc líceum elleni eljárástMegtiltaná Semjén Zsolt (KDNP) miniszterelnök-helyettes és Lázár János (Fidesz), a Miniszterelnökséget vezető miniszter az önkényuralmi jelképek általános kereskedelmi célú felhasználhatóságát - olvasható a parlament honlapján hétfőn megjelent törvényjavaslatban. A Heineken miért is reszkethet? Hát ott van rajta az ötágú vörös csillag. 

Bővebben: Reszkethet a Heineken! Az is lehet, ez a sörcsata folytatásaA választás első fordulója érvénytelen lett, mert egyik jelölt sem kapta meg a a leadott voksok kétharmadát. A második fordulóban Áder János jelenlegi köztársasági elnök kapta a szavazatok többségét, 131 voksot, így újabb öt évre ő lett Magyarország államfője.

Bővebben: Budapest: Áder János a régi új államelnök (vélemények)Elárasztották a miniszterelnök Facebook-oldalát a lengyel kommentelők azt követően, hogy Donald Tuskot újraválasztották az Európai Tanács élére. A hozzászólók többsége szidja Orbánt, amiért ő is támogatta Tuskot, de akadnak azért olyanok is, akik viszont örülnek annak, hogy Orbán kiállt a néppárti jelölt mellett.

Bővebben: Nekimentek Orbánnak Tusk miatt a lengyel kommentelőkMoMo Momentum Mozgalom. Főképp ismert, balliberális politikusok gyermekei vállaltak vezető szerepet a Momentum Mozgalom létrehozásában. Az egyelőre kérdéses, hogy a MoMo pontosan milyen forrásokból finanszírozza a gördülékenyen haladó hálózatépítést, mint ahogy az is, miből fizették az olimpiaellenes kampányt.

Bővebben: MoMo újabb balliberális párt Magyarországon

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog