Hogy otthon se unatkozzunk! Ma a Van Gogh Múzeum, Amszterdam

A gyűjtemény Vincent van Gogh mintegy 200 festményét, 500 rajzát és 700 levelét tartalmazza. itt teszünk virtuális látogatást. A múzeumban a névadó festményei, rajzai vannak kiállítva. A múzeum más 19. századi holland festők gyűjteményeivel is rendelkezik, könyvtára mintegy 24000 kötetet foglal magában, elsősorban a 19. századi művészetekről szóló tanulmányokat. Megtekinthetjük itt a festő japánmetszet-gyűjteményét is, s más 19. századi holland festők műveit. Van Gogh levelezése kapcsán természetesen számos levél, írás található Van Gogh testvérétől, Theótól is.

 

Amszterdamban található a legnagyobb gyűjtemény Vincent Van Gogh műveiből: mintegy 200 festmény, 500 rajz és 750 levele látható/olvasható a művészeti intézményben. ITT megnézheti.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog