Kézdivásárhely: 31. ünnepi tárlat (Galéria)

2020 március 7-én nyílt meg a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum  kiállítási termében a háromszéki és brassói képzőművészek március idusát köszöntő 31. ünnepi tárlata. A megnyitón a művészet barát érdeklődők mellett több képzőművész is jelen volt, dr. Dimény Attila múzeumvezető köszöntötte a megjelent alkotókat és a művészetkedvelő látogatókat. A tárlatot április 5. lehet látogatni. 

Árpádkori templomok: A veleméri templom fényei

Velemér 10 falu központja volt az Árpád-kor elején, ezért feltehető, hogy a templom vagy elődjének építését még Szent István rendelte el.Építésének idejét nem ismerjük; először egy 1360-ban kelt oklevélben említik; ez megnevezi, hogy a Szentháromságnak szentelték. Freskóit 1377–78-ban festette Aquila János, aki a szentély északi falán önarcképét és művésznevét is megörökítette.

Dr. Kovács Gergely érsek

2020. március 1-én vasárnap, a 11 órakor kezdődő szentmisét a kantai Szentháromság Római Katolikus Templomban Exc. és Ft. Dr. Kovács Gergely érsek atya celebrálta.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog