Orbán Lajos beismerte, hogy átverte az RMDSZ-t

Egy parlamenti többség kialakítása érdekében tárgyalásba kezd a PNL a többi politikai párttal, természetesen a PSD-t leszámítva – nyilatkozta hétfőn Ludovic Orban, a PNL elnöke.

 

Orban kifejtette, még mindig érvényesnek tartja a PNL és más parlamenti pártok között kötött megállapodásokat, és ezeket a PNL be is tartja (kivéve amikor nem). Hozzátette ugyanakkor, hogy a PSD-vel nem szándékozik tárgyalóasztalhoz ülni.

Orban azért elismerte, hogy „egy esetben nem tartották be a megállapodást”, éspedig az RMDSZ-szel szemben, amikor a kormány felelősségvállalással fogadta el a kétfordulós polgármester-választás törvényét. Ez azonban olyan célkitűzésük, amelyért minden adandó alkalommal ki fognak állni, és igyekezni fognak megvalósítani azt.

Arra a kérdésre, hogy egy liberális párti kormány beiktatása esetén számítani lehet-e egy, a kétfordulós polgármester-választásra vonatkozó sürgősségi rendeletre, Orban annyit felelt: többek között. Azt már nem volt hajlandó pontosítani, hogy még milyen jogszabályokra gondolt.

 

Forrás: Agerpres/

Foto: maszol.ro

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog