erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Éneklő zebrák

Üdítő nyári riportok a Dunán

 Az Alpok-Duna-Adria magazinműsor e héten is frissítő újdonságokkal jelentkezik. Csíkos énekesek, festői tengerpart és más érdekességek szerepelnek a palettán.

 Az Alpok, a Duna és az Adria mentén fekvő országok közös televíziós műsora továbbra is kellemes nyári kínálatával lepi meg nézőit.

 

Az első összeállításban a szerkesztő a szlovén tengerpartra invitálja a hűsölni vágyókat. A Trieszti-öböl felett meredeken emelkedő karsztvidék lakosai több mint ezer éve szoros kapcsolatban állnak a tengerrel. A legenda és a történelem a lelkekben összemosódik, s már-már  elfeledett történetek elevenednek meg  a nemrégiben megnyitott Trieszti Partszakasz Halászati Múzeumában.

De még maradjunk az Adriánál! Košljun szigete az észak-dalmát Krk–sziget közvetlen közelében található. Az erdővel borított természetvédelmi terület  és  a szerzetesek kolostora  évszázadok óta  tartó háborítatlan harmóniában léteznek egymással.  A kolostorban ez idő tájt már csak négy szerzetes él.

S most a művészetek veszik át a szót. Egy este alatt 76 mini koncert csendült fel Budapesten az 5. Kórusok Éjszakáján. A Palota-negyed kilenc különleges helyszíne mellett, az utcákon, tereken, kapualjakban, erkélyeken is voltak meglepetés hangversenyek. A Csíkszerda Kórus és Egyesület tagjai 2013-ban álmodták meg az egész estés kórusfesztivált, amelynek fő célja a közösségi éneklés népszerűsítése. Nem elírás: a lelkes énekesek csíkos fellépője motiválta a névválasztást, s az együttes a kórusmozgalom megújítását tűzte ki céljául.

 Szerkesztő: Sári Zsuzsa

Adás: július 27., csütörtök  (Duna 7.50)

Ismétlés: aznap (Duna World 15.30

Fotó: Csíkszerda Kórus 

 

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog