erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Mindennapi kenyerük

A közmédia külhoni tematikájú műsora, a Térkép egy szatmárnémeti karitatív kezdeményezést mutat be. A szervezők – a riport nyomán - a nemes cél további támogatását várják.

 

A nagyböjti időszak az elcsendesülés, és az emberek felé fordulás időszaka. Számos jótékonysági akció - így egy szamárnémeti kezdeményezés is - ezen időszakban indul. Nem kell hozzá nagy befektetés, egy falra szerelt láda, egy kis empátia, és máris rászoruló családok lakhatnak jól. A városban egy helyi alapítvány vezetője – a ruhagyűjtések mintájára - elindította az úgynevezett kenyeres láda akciót.
Az ötletadó Maurer Róberttel két évvel ezelőtt ismerkedhettek meg a Térkép nézői. Családi alapítványa a térségben élő hátrányos helyzetűek támogatásával foglalkozik. Rendszeresen visznek játékokat, tanfelszereléseket például olyan nehéz körülmények között működő vidéki óvodákba, ahol nem jut pénz a fejlesztésre. Maurer szakápolói végzettséggel rendelkezik, ennek nyomán mentőautójával, s orvosi felszereléssel a nehézsorsú betegek helyzetén is javítani kívánnak. Az újabb szociális ötlete az éhezőket gyámolítja.
„Többek között az a cél vezérelt, hogy még több rászorulóhoz jusson el a napi kenyér – osztja meg indítékát a szervező. - Minden nap kiürül a ládikónk, mi pedig rendszeresen feltöltjük friss kenyérrel. Örülünk, hogy nagyon pozitív a város lakóinak a visszajelzése, és sokan segítenek.”
A Maurer Alapítvány azt szeretné, hogy minél többen felfigyeljenek a kezdeményezésre, és egyre több helyre kerülne ki a kenyeres láda. Egy bizonyos, lesz hely bennük a vekniknek, s a ládafiában a kiscipóknak…


Adás: 2017. március 11., szombat (Duna 11.30)
Ismétlés: másnap (Duna World 10.30)
Műsorvezető: Kozári Réka
Szerkesztők: Egyedi Bernadette, Egyedi Zsolt
Felelős szerkesztő: Merkl László

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog