erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Sárándi Tamás kötetének bemutatója csütörtökön a Székely Nemzeti Múzeumban

2016. december 8-án, csütörtökön 18 órakor a Székely Nemzeti Múzeumban bemutatják Sárándi Tamás Levezényelt visszacsatolás. A magyar katonai közigazgatás Észak-Erdélyben 1940 című kötetét. A könyvbemutató alkalmával a szerzővel Tóth-Bartos András történész beszélget.


A szerző a második bécsi döntés után beköszönő „kis magyar világ” első néhány hónapjában bevezetett katonai közigazgatást elemzi. Ennek elsődleges feladata a községi és városi közigazgatás, a közellátás, az igazságszolgáltatás, a szociális ellátás és az oktatási feladatok megszervezése volt, továbbá kezelnie kellett az akkor kialakult menekültválságot, továbbá rendeznie kellett a zsidókhoz kapcsolódó ügyeket is.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog