erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Egy hétig az elvarázsolt zenekastélyban

Egy hétig zenemanók elvarázsolt kastélyává válik a nevében is zenét idéző Bartók Terme a Székely Nemzeti Múzeumnak. Salat-Zakariás Soma és zenepedagógus kollégája, Sara Franchini, a Zürichi Művészeti Egyetem mesteris diákjai, sepsiszentgyörgyi óvodás és kisiskolás gyerekek, illetve pedagógusok számára tartanak itt fejlesztő zenei foglalkozássorozatot október 16. és 22. között.

 

A MELETÉ és Az Elvarázsolt Zenekastély című projekt a Zürichi Művészeti Egyetem (Zürcher Hochschule der Künste) és az AVINA Alapítvány (Svájc) támogatásával jött létre, a Salat-Zakariás Soma által megpályázott ösztöndíjnak köszönhetően. A foglalkozássorozat keretében az oktatók biztosítják a játékos fejlesztő eszközöket és hangszereket, amelyeket Svájcból hoztak magukkal. Ezeket a hangszereket az oktatók a múzeumnak, és ezáltal a Székely Nemzeti Múzeumnak adományozzák mintegy 3000 Euró értékben. A hangszereket a projektfelelős részben a pályázat keretéből vásárolta, részben további adományokból gyűjtötte össze különböző svájci iskolákból. A projekt hosszú távú célja az, hogy Erdélyben is megismertesse a német nyelvterületen elterjedt és újabban nagy sikernek örvendő alapfokú zenei oktatást („Elementare Musikerziehung”).

A zenei alapképzés kicsiknek és nagyoknak is egyaránt szólhat, kortól függetlenül csiszolja, segíti minden résztvevő és érdeklődő zenei készségeit. A további igényeknek megfelelően az oktatók és a Székely Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai készek biztosítani a folyamatos képzést, segítséget nyújtani minden pedagógusnak, aki a munkájába be szeretné építeni az egyéniségformálás ezen igen fontos és egyszerűen elérhető módszereit, alapfoglalkozásait.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog