erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Mátyás király lopni megy a Székelyföld Napokon

A VII. Székelyföld Napok alkalmával Demeter Ferenc Hargita megyei vidéki gyereknek adja elő a Mátyás király lopni megy c. bábelőadást Vadas László rendezésben. A környező településeken élő gyermekek így emberközeli élmények alapján ismerhetik meg Mátyást, hallhatják a róla szóló történeteket.


Az előadásból a Corvinákról is sok minden kiderül, mivel a díszlet maga is egy hatalmas könyv, egy Corvina. „A Corvinákban benne van Mátyás király. A Corvinákat meg kell menteni, mivel ott van az igazság, s amíg megvannak a Corvinák addig az igazság is megvan. Hiába halt meg Mátyás király, amíg megvannak a könyvek, az emlékek, addig él.” - vallja az előadásról Vadas László rendező.
Az első előadás helyszíne a gyergyóremetei Balás Gábor Művelődési Ház, kedden, október 18-án 10.00 órakor, majd a gyergyóditrói Körösi Csoma Sándor Művelődési Házban 12.00 órakor lehet az igazságos királlyal ismerkedni. Ezt követően, október 19-én, szerdán az előadásra az újszékelyi Kultúrotthonban 10.00 órakor kerül sor, majd 12 órakor a székelyszenterzsébeti kultúrotthonban. Demeter Ferenc bábelőadását még a székelyszentkirályiak tekinthetik meg ezúttal október 20-án, csütörtökön a helyi kultúrotthonban.
A bábszínházi turné szervezője Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, partnerek: Bem József Általános Iskola, Pécsi Simon Általános Iskola, Fráter György Általános Iskola, Siklódi Lőrinc Általános Iskola, Szent István Általános Iskola.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog