erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely - Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek tere az Őszi Sokadalmon

Az előző évekhez hasonlóan, idén is gazdag gyermekprogramok várják a legkisebbeket az Őszi Sokadalom ideje alatt. A Gyulafehérvári Caritas kézdivásárhelyi és sepsiszentgyörgyi munkatársai, karöltve több helyi egyesülettel, idén is gyermekvárost varázsolnak Kézdivásárhely főterére, amely a Csíkos, pöttyös, kockás gyermekek tere nevet kapta.

A rendezvény három napja során számos ügyességi játék és kreatív műhely keretében tehetik próbára magukat a gyerekek.
A kézdivásárhelyiek már megszokhatták, hogy az Őszi Sokadalom hétvégéjén gyermekvárossá változik a főtéri park egy része. Ez idén sem lesz másként, hiszen a városnapok szervezői a Gyulafehérvári Caritas-al együttműködésben idén is változatos programokat készítenek elő a gyerekek számára. A gyermekváros több különálló tevékenységből tevődik össze, a felnőtt élet több dimenzióját hozva közel a gyerekekhez, mindezt játékos, szórakoztató formában. A szervezők kis színteret építenek ki, gyermekvárosi hangulatot teremtve, különböző gyűjtő és költő pontokkal. A gyerekek ebben a városban úgy részesülhetnek a kínálatból, azaz „költekezhetnek”, hogy előtte meg kell szerezniük a hozzávaló „pénzt”: betűket gyűjtenek, majd azokból értelmes szavakat alkotnak. Mindezt különböző ügyességeket, tehetségeket, jó ötleteket mérő, tudatosan összeválogatott próbákon. A játékban természetesen a szülők is részt vehetnek. A szervezők a kisgyerekes családokra is gondoltak a kínálat összeállításakor, a 0-3 éves gyerekek számára Babakuckót alakítanak ki, ahol a koruknak megfelelő tevékenységekkel várják őket.
A vásári forgatagban 15 ügyességi játék kap helyet, melyek gyűjtőpontokként szolgálnak majd, a helyi egyesületek bekapcsolódásának köszönhetően pedig 9-10 kreatív műhelyben lesz lehetőségük alkotni a kicsiknek. A program lebonyolítását egy hozzávetőlegesen 60 fős – önkéntesekből, munkatársakból és meghívottakból álló – csapat biztosítja majd.
A gyermekváros augusztus 26-án, pénteken 15 órától nyitja meg kapuit, augusztus 27-én, szombaton és augusztus 28-án, vasárnap pedig 11 és 14, illetve 15 és 18 óra között várja az aktív kikapcsolódásra vágyó gyerekeket.

 

Közlemény

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog