erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

KaPoCs, amely összeköt – Élő népművészet a Kárpát-medencében...

programot néhány éve indította útjára a csernátoni Haszmann Pál Közművelődési Egyesület a pécsi Határokon Túli Magyarságért Alapítvány. Ennek keretében, július 2-án és 3-án kétnapos rendezvénnyel várják az érdeklődőket a csernátoni Haszmann Pál Múzeumba.

 

Július 2-án, szombaton 17 órától megnyitják az Isten veletek és velem című kiállítást, mely a hasonló című pécsi kiállításból válogatva kapcsolódik a Haszmann Pál Múzeum gyűjteményéből összeállított I. világháborús tárlathoz, megmutatva, hogyan élték meg a katonák és szeretteik a hosszú háborús éveket.
A csernátoni kiállítást pécsi, vajdasági és drávaszögi személyes történetek, elbeszélések, napló- és levélrészletek, korábban ismeretlen, magángyűjteményekből előkerült fotók, képeslapok egészítik ki, megidézve élettörténeteket, kortörténetet.
A megnyitón a pécsi Boja zenekar katonadalokból összeállított műsora lesz hallható.

Július 3-án, vasárnap családi napot tartanak a múzeumban, 15 órától a Hangerdő Társulat A szamárfüles varázskönyv című mesejátékát mutatja be, mely után a Míves Mag Műhely játszóházat tart az érdeklődő gyerekeknek, felnőtteknek.
Mindezzel párhuzamosan, péntektől hétfőig megtekinthető lesz a csernátoni múzeumkertben a Határokon Túli Magyarságért Alapítvány Szakrális értékeink a Kárpát-medencében című vándorkiállítása is.

A programok ingyenesek, mindenkit nagy szeretettel várnak!

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog