erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Borvíz és palacsinta a Kürtőskalács – édes ízek fesztiválján (Szeptember 25-ig lehet jelentkezni)

Az Aquarius – borvízünnep egy évtizede népszerűsíti a különböző gyógyhatású háromszéki ásványvizeket. A vándorrendezvény idén az I. Kürtőskalács – Édes ízek fesztiválja keretén belül ad lehetőséget az értékes forrásvizek bemutatására és versenyeztetésére, amelyből a legfinomabb palacsintát is elkészíthetik a megmérettetés résztvevői.


„Tudatosan koncentrálunk arra, hogy rendezvényturizmus által is turistákat vonzzunk a térségbe. A kürtőskalács és borvizeink olyan értékek, amelyekre méltán büszkék vagyunk, és amelyek egyediséget képezve Székelyföld brandépítésének alapját jelentik. Célunk, hogy Kovászna megye megerősödjön, mint turisztikai desztináció, ebben pedig a gasztronómiának kiemelt szerepe van, ezért indítjuk el a nagyobb lélegzetvételű kürtőskalács fesztivált, és emellett az Aquarius – borvízünnepet, amely már a térség számos települését bejárta, a borvíz hozzáadásával készített palacsintasütő versennyel együtt” – fejtette ki az esemény kapcsán Grüman Róbert, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.
A szeptember 29-e és október 1-je között Sepsiszentgyörgy főterén a megyei önkormányzat, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és a Kovászna Megyei Művelődési Központ által megszervezésre kerülő székelyföldi kürtőskalács fesztivál palacsinta sütő versenyén a benevezők A legjobb borvizes palacsinta és a A legjobb palacsintasütő borvíz címre pályázhatnak. Az érdeklődők szeptember 25-ig jelentkezhetnek a megmérettetésekre a www.kurtosfeszt.ro honlapon található jelentkezési lap kitöltésével. A versennyel kapcsolatos részletek az esemény weblapján vagy a 0746110766-os telefonszámon érhetők el.

Kovászna Megye Tanácsa

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog