erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely: Színpadon a Bolyai János estéje

Kocsis István Bolyai János estéje című monodrámája nyitja a kézdivásárhelyi Városi Színház októberi műsorát, Kiss László egyéni előadását eddig még csak középiskolás diákok láthatták Kézdivásárhelyen, tantermi előadások során. Az előadást, mely Kolcsár József rendező közreműködésével kerül színpadi bemutatásra, október 10- és 11-én este hét órától stúdióelőadásként láthatja a színház közönsége a Vigadó Művelődési Ház színpadán. A jegyek ára 15 lej, nyugdíjasoknak, diákoknak 10 lej.


Kocsis István monodrámája az egyik legkiválóbb magyar gondolkodó, Bolyai János életét mutatja be. Bolyai János élettörténete nagyon sok alkotót megihletett már, talán azért, mert bővelkedik a drámai motívumokban: szegénység, betegség, a tudományos nézetei miatti meg nem értettsége, apjához, Bolyai Farkashoz fűződő bonyolult viszonya… A már betegen és magányosan tengődő tudós, amikor élete alkonyán szembesül a meg nem értettség keserűségével, a múlt legfontosabb pillanatait felidézve próbál kiutat találni a lelki, szellemi és testi összeomlásból. Ezen az egyik utolsó estéjén visszatérnek hozzá életének legfontosabb alakító – apja, volt felesége és a legnagyobb szakmai vetélytársa, életművének elrablója, Gauss professzor – a velük folytatott képzeletbeli párbeszédek nyomán pedig bepillantást nyerhet a néző a nagy matematikus boldogtalan életébe.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog