erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Soó-Zöld Margit kiállításának megnyitója 2017. szeptember 21., csütörtök 18.00 óra vigadó művelődési ház, díszterem

a kiállítást Vetró András szobrászművész méltatja.
Közreműködnek: Ruszka Sándor lelkész és a Református Kollégium diákjai - Kerekes Szabolcs, Fóris Barbara és Bucs Anna


"...Soó Zöld Margit egének horizontján azonban azóta már nem egyszer tűntek föl sötét fellegek. De sohasem annyira sötétek, hogy képesek lettek volna elhomályosítani azt a „belső napot”, amely lényéből sugárzik. S amely kiapadhatatlan művészi erejének, valamint kitartásának és vitalitásának biztosítéka. Sőt, a veszedelmesen tornyosuló felhőket művészi eszközökkel megzabolázó alkotó általuk egy-egy új világ kapuját tárja föl önmaga és művészetének hívei előtt. „Felhők honából, ég guzsalyából” merítve építkezik tovább és megint tovább..."
Németh Júlia, műkritikus, művészeti író
Soó-Zöld Margit Kolozsváron élő híres erdélyi festő, grafikus, illusztrátor.
Tanulmányait a kolozsvári Képzőművészeti Főiskola festészeti szakán végezte (1950–56). 1957-től nyugdíjazásáig a Napsugár grafikai szerkesztője. Ifjúsági regényeket, meséskönyveket, versesköteteket, tankönyveket illusztrált lírai hangvételű, a tiszta rajz és a színek erejére építő szövegképekkel. 
2008-ban az EMKE Szolnay Sándor- és Munkácsy díjjal tüntették ki.
Belépés díjtalan.

 

sajtóközlemény

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog