erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely Vigadó: A sebész ágya (könyvbemutató)

2017. március 2-án, csütörtökön 18 órától kerül sor Baka Dorottya (P.T Soredo) "A sebész ágya" című psziho trillerének bemutatására.

Baka Dorottya, 1986-ban született Kézdivásárhelyen, 2005 óta él Budapesten. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem angol – esztétika szakán diplomázott. Az egyetemen Spiró György tanár úr tanította a vers- és novellaírást, ő mentorálta és erősítette meg abban, hogy kövesse a gyerekkori álmokat, és írjon.

„A szeretet számtalan megnyilvánulásával találkozhatunk. A szeretet felemel, megóv, vigaszt nyújt, életet adhat, és értelmet ad a létnek. A szeretet hegyeket mozgathat. Létezik viszont a szeretet egy olyan formája, amely vadul perzsel, és lángjával mindent feléget. Ez a szeretet nem az ember, mint érző lény isteni attribútuma. Itt csak az ösztön marad, és akár az ördögtől megszállott lélek, az ember megszűnik embernek lenni. Ez a fajta szeretet, akár az őrület, mindenek felett átveszi a hatalmat.”
„A Sebész Ágya” 2016-ban jelent meg Magyarországon. A pszicho thriller alapötlete egy álomból származik, amelyet részletekbe menően lejegyeztem, majd megírtam a történetet. 
A történet pszichotikus hangulata az egész írási folyamat alatt úgy hatott rám, mintha napi hat-nyolc órában rémtörténetet néznék, bár én csak a vígjátékokat és a sci-fit szeretem. Mintha a sztori írná magát, nem én őt, és én csak gépelek, látom magam előtt, és szörnyülködöm. Úgy éreztem, nem hiába láttam olyan álmot, ami elejétől végéig aprólékosan megmaradt az emlékezetemben, ami olyan élénk és eleven volt, mintha én magam mentem volna a kamerával, és vettem volna filmre a történteket. Remélem, az olvasóknak is sikerül átadni ezt az élményt, és a borzongás végeztével majd katartikusan szusszannak fel.
Beszélgetőtárs: Szöllősi Tamás

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog