erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely - Ez látható a héten a Vigadóban

CHRISTINE RINDERKNECHT: STRESSZFAKTOR_15
2017. január 21., szombat 19 óra
Vigadó Művelődési Ház, Nagytermi stúdió
Ifjúsági előadás

Marosvásárhelyi Nemzeti Színház | Tompa Miklós Társulat
Rendező: Csáki Csilla
Jegyár: 10 lej
Szereplők: Gidófalvi Imola, Barabás Krisztina, Csiszér Erika Bernadette, Csép Vivien, Székely Király Beáta, Kacsó Anita, Cseke Tamás.
A svájci írónő darabja 15 éves fiatalokat helyez reflektorfénybe: négy osztálytárs küzd továbbtanulási esélyeiért az általános iskola utolsó szakaszában. A tanári és szülői elvárások kereszttüzében saját valós problémáikra félve és ügyetlenül keresik a megoldást. A teljesítménykényszer nyomása, a közvetett kommunikáció személytelensége, az információdömping és időhiány, a szülői elidegenedés megannyi stresszfaktor, ami megbélyegzi ezt a „kétes generációt”, ezt a „post-facebook”, „hány ismerősöd van” és „állapotfrisssítés” generációt, ezt a „túl, virtuális”, „túl apátiás”, „túl kényes”, „túl puhány” generációt, akiknek bár „Hőseik, látnokaik nincsenek, csak divatkirályaik” titokban azért „Vágják, hogy mind kamu, ami nem mérhető le vagy eladhatatlan. /És hogy nem demokráciában élünk, helyette túlélőharc van.”


MAGYAR KULTÚRA NAPJA
VERSEK ÉS DALOK MAGYAR KÖLTŐK MŰVEIBŐL
2017. január 22., vasárnap 19 óra
Vigadó Művelődési Ház, Nagytermi stúdió
Jegyár: 10 lej.
Zenés irodalmi est
Előadják: Szabó Enikő színművész (ének-, dalszerző), Varga Nándor (gitár), Szabó Zsolt (zongora), Veress Albert (perkúció).
Elhangzanak versek József Attila, Radnóti Miklós, Márai Sándor, Kovács András Ferenc, Orbán János Dénes, Parti Nagy Lajos műveiből.

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog