erdelyikonyv.eu

 

 

 

 

 

Kézdivásárhely Vigadó- Ray Cooney: Ketten a neten

A kézdivásárhelyi Városi Színház 2017. január 16-án, hétfőn 19 órától a Toldi bérleteseknek és január 17-én, kedden 19 órától a Gábor Áron bérleteseknek játssza Ray Cooney Ketten a neten című vígjátékát Kolcsár József rendezésében.

 

A fennmaradó helyek függvényében az előadásra jegyek is válthatók felnőtteknek 20 lej, diákoknak és nyugdíjasoknak 15 lejes áron.

A bohózat mindig helyzetkomikumra épül, az egyik szituáció fölülírja a másikat, és ebből származik egyfajta ellentmondás, amely a humornak a forrása. Egy bohózat konfliktusa a nézeteltérésekból születik, abból, hogy egy szereplő éppen mit tud, vagy mit nem tud a történésekről. Nincsenek valós konfliktusok, ahogy a drámában vagy tragédiában, hanem ún. mesterséges konfliktusok vannak a bohózati mechanizmus által generálva.

Ray Cooney Ketten a neten című darabja egy nagyon jól megszerkeztett bohózat , és nem csalódik az a néző, aki szórakozni, kacagni vágyik. És az sem csalódik, aki mindezek mellett a tartalmat keresi. Egy átlagos bohózatnál több ez a szöveg, mert mély emberi viszonyokat ragad meg, ugyanakkor a megváltozó emberi értékrendek témája napjainkban rendivül aktuálissá vált.
Szereposztás:
GAVIN SMITH – Daczó Zádor
VICKY SMITH – Mikola CSengele
BARBARA SMITH – Péntek Zsuzsa
MARY SMITH – Márdirosz Ágnes
JOHN SMITH – Kolcsár József
STANLEY GARDNER – Lung László Zsolt
APUS – Kiss László
DÍSZLET, JELMEZ - Delikates Couture

Rendező: Kolcsár József

Kapcsolat

Szék-helyek.ro hírportál

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, az www.nagyhaboru.szek-helyek.ro oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál) szellemi tulajdonát képezi, vagy jogvédelem alatt áll.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.hirlap.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog