Vigadó akadémia: Virág Endre előadása

A Vigadó Művelődési Ház szervezésében, szeptember 14-én (hétfő) délután 18 órától, a Vigadó Akadémia előadója Virág Endre, aki A tánc az emberiség életében címmel tart előadást lelkes fiataloknak, és mindenkinek, aki kíváncsi rá. Az előadásnak a W. Wegener Park ad otthont. A rendezvény partnerei a Kézdivásárhelyi Önkormányzat és Wegener Pro Sanitate Alapítvány.

 

"Ha abból indulok ki, hogy a tánc, a mozgás az egyik legösszetettebb és legkifejezőbb nonverbális kommunikációs lehetőség akkor látható, hogy végtelen a lehetőségek tárháza. A tánc egyidős művészet az emberiséggel, a táncművészet történetét pedig a kezdetekben tudatlanul, majd tudottan végig kísérte a koreográfia története. Az üzenet döntően a mozgás és a mozgásból testet öltő forma, ez pedig a koreográfián keresztül jut el a közönséghez. Ahhoz, hogy a „befogadás” létrejöjjön, fontos, hogy koreográfus és a nézők egy hullámhosszon legyenek.
Ez egy táncokból szőtt filmes-történelem óra. A tánc és a ritmus mindennapi életben betöltött szerepével ritkán foglalkozunk, pedig a tánc az egyik legősibb kifejeződési forma, amely mindig is kiemelt szerepet töltött be az emberiség életében, mágikus kultúrákban. Megpróbálom felvázolni a kezdeteket napjainkig."

 

A belépő ára 10 lej!

Kapcsolat

Szék-helyek.ro 

525400 Kézdivásárhely

42-es Udvartér 1.sz.

Telefon: 0040 742 210 505

E-mail: szekhelyek@gmail.com

Kapcsolattartó: Tóth László


Adatkezelési tájékoztató 

Felhasználási feltételek

Szerzői jogok

  Minden, a Nagy haború  oldalain megjelenő tartalom (cikk, kép, videó, egyéb) a Szék-helyek portál  (továbbiakban Portál)  jogvédelem alatt áll. A szerző engedélyével másolható vagy sokszorosítható.
A www.felsoharomszek.szek-helyek.ro és www.szekhelyek.szek-helyek.ro  hírei, véleményei szabadon idézhetők és felhasználhatók, az eredeti forrásra mutató hivatkozás elhelyezésével.

Bővebben szerzői jog